Українці, які купують автомобілі на єврономерах, стають жертвами грандіозної афери, в результаті якої вони ризикують втратити будь-яке право власності на дані авто.

Про це заявив гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, коментуючи вимогу водіїв — власників єврономерів скасувати плату за розмитнення.

Експерт наголосив, що з юридичної точки зору «євробляхи» ніхто не купує — вони належать іноземцям. «Тут питання в масовій свідомості. Люди кажуть — я купив машину за генеральною довіреністю. Я кажу — ти її не купив і не придбав. Завтра власник автомобіля помре, і генеральна довіреність зникне — це ж не твоя машина. «Як це, я ж гроші заплатив!». Люди не розуміють, що це не їхня машина. Ця машина належить литовській фірмі або якомусь полякові», — пояснив Назаренко.

За словами експерта, в разі введення нульового розмитнення, українцям, які їздять на таких автомобілях, треба буде виїхати до Литви, щоб зняти свою машину з обліку. «Фірма, на яку зареєстроване авто, має через нотаріуса оформити договір купівлі-продажу або дарування, має заплатити відповідні податки. Як ви гадаєте, де будуть ці фірми, коли Верховна Рада оголосить амністію і нульове розмитнення? Ці фірми зникнуть, нікому не вигідно ці податки платити. А українців залишать з чужою власністю», — заявив він.

«Мені деякі депутати кажуть — ми зараз дозволимо розмитнення тим, у кого документи на машину. Завтра якийсь литовець скупить у литовської фірми у власність 10 тисяч авто, а потім подасть до Європейського суду на Україну, яка дозволила розмитнити його власність. Це власність литовської фірми, і Україна потрапить у величезні штрафи — і митниця, і МВС», — наголосив Назаренко.

«Це свого роду МММ — люди повірили аферистам і пройдисвітам. Шкода цих людей, але кожен має відповідати за свої дії», — додав він.

Джерело: укроп.org