У наближенні термінів вступу в дію нового Закону про парковку влада не втомлюється нагадувати водіям про нововведення.

На сторінці «Безпечні дороги України» у соціальній мережі Facebook водіям нагадали про нові заходи покарання за порушення правил паркування.

Штрафний талон лишатимуть на лобовому склі.Водіїв, які паркують машини з порушенням правил дорожнього руху,…

Опубліковано Безпечні дороги України Понеділок, 9 липня 2018 р.

Найголовніше в тому, що патрульна поліція зможе виписувати штраф без присутності водія біля автомобіля і залишати виписані штрафні талони на лобовому склі. При цьому вони будуть фіксувати порушення фотозйомкою. Якщо автомобіль заважає проїзду інших транспортних засобів його дозволяється евакуювати на штрафмайданчик, а власнику доведеться сплачувати не тільки штраф, але і послуги транспортування і зберігання авто на стоянці.

Якщо ж власник сплатить штраф протягом 10 днів з моменту його виписки, то він отримає знижку в розмірі 50%, а при затримці більше ніж 30 днів доведеться платити подвійну суму. Враховуючи, що в перспективі запрацює нова В Україні запрацює загальна база даних для патрульної поліції В Україні запрацює загальна база даних для патрульної поліції база даних у поліції, то більша частина власників буде отримувати повідомлення про штрафи в смс.

Відзначимо, що в перспективі за паркуванням крім патрульних будуть стежити інспектора парковок. Їх відбиратимуть на конкурсній основі, а вони будуть виконувати виключно контролюючу функцію. Готівку їм отримувати заборонено, але стежити за  оплатою паркування і повідомляти при несплату — це їх обов’язок. Причому водій при простої без сплати за це буде платити штраф у 20-кратному розмірі вартості години паркування на цій площадці.