У 2022 році компанія Skoda запустить у виробництво «заряджену» модифікацію свого електричного кросовера. Модель отримає приставку vRS у назві.

Після запуску моделі кросовера з нульовим рівнем викидів наприкінці 2020 року, в лінійку бренду буде додана «гаряча» версія. Цю інформацію підтвердив представник Skoda Ален Фаві.

«Буде версія vRS нашого майбутнього електромобіля. Це буде більше про стилізацію та досвід, а не обов’язково про продуктивність», — сказав він.

За словами топ-менеджера, кросовер буде відрізнятися від стандартної версії моделі спортивним оформленням екстер’єру та інтер’єру, перенастроєним шасі та рульовим керуванням. Передбачається, що електрокар зможе проїхати без підзарядки до 500 кілометрів.

Наразі єдиною моделлю з приставкою VRS є спортивна версія Octavia. Проте Kodiaq vRS буде запущено наприкінці цього року. Модель Fabia vRS існувала в період між 2010 і 2014 роками і може відродитися. Алекс Фаві вважає, що для спортивних vRS існує великий ринок.

Додамо, перший серійний електрокар Skoda з’явиться в 2020 році. Це буде кросовер, який займе місце в лінійці між моделями Karoq і Kodiaq. Новинку побудують на модульній платформі MEB, розробленої концерном Volkswagen спеціально для електричних автомобілів.

Джерело: nv.ua