Новий політичний сезон відкриє певні можливості для власників автомобілів із іноземною реєстрацією, оскільки тему «євробляхерів» будуть використовувати політики для отримання підтримки з боку саме цієї частини електорату. Водночас власники таких автомобілів під час легалізації транспортного засобу матимуть певні складнощі з отриманням документів.

Про це під час прес-конференції сказав експерт громадської компанії «Євро-Патруль» В’ячеслав Коновалов.

«Зараз «євробляхерам» кинули кістку, але у вересні якраз почнеться політичний сезон саме з цих «розборок». Відомо, що очікуються вибори, буде відбуватись перетягування канату, хто буде представляти цих «євробляхерів», які стануть потенційними виборцями», – сказав експерт.

За його словами, нині з європейськими номерами в Україні перебуває 350-400 тис. автомобілів, при цьому 20% таких автомобілів було завезено в Україну для подальшої розборки на запасні частини. Експерт також додав, що розмитнення таких автомобілів призведе до виникнення певних складнощів із отриманням документів.

«Розмитнення легальних автомобілів в Україні впаде на 70%. Уявіть собі, що 300 тис. автовласників зроблять легалізацію, проте сервісні центри не справляються з цим зараз. Але в Україні існує серія «фірм-вирішувачів» за аналогією з біометричними паспортами, коли «ліві» фірми вирішують питання з документами», – сказав він.

«Мережа «фірм-вирішувачів» буде брати кошти лише за те, що вони прискорять випуск паспорта автовласників «євробляхерів», – наголосив  Коновалов.

Джерело: intvua.com