Ситуація із затопленням Києва завдала шкоду автомобілістам, але довести провину київських служб буде непросто. Водіям автомобілів, які опинилися під водою не варто очікувати компенсації. Про що повідомила юрист Валентина Теличенко.

«Право на позов люди, автомобілі яких були затоплені, звичайно мають. Але для того, щоб отримати компенсацію за майновий збиток, необхідно встановити: чи є чиясь провина в затопленні, чи це тільки стихійне лихо. Юридична особа, яка надає послуги паркування — місце, охорону — бере за відповідні послуги гроші, тому несе відповідальність за збереження автомобілів», — говорить юрист.

Проте довести вину і отримати компенсацію від власника В Україні розглянуть можливість створення тимчасових автостоянок у великих містах В Україні розглянуть можливість створення тимчасових автостоянок у великих містах паркування в ТЦ «Гулівер», де минулої ночі потонули автомобілі, буде непросто, як і намагатися довести провину київської влади. Тому що для офіційного позову необхідно мати на руках експертну оцінку, де буде зафіксовано порушення норм ДБН при будівництві паркування або інші порушення, які стали причиною потопу. Але як показує практика, в таких випадках, як правило, в результаті все списується на погодні умови, форс-мажорні ситуації та стихійні лиха.

«Щодо відповідальності київської влади — вона настає тільки в тому випадку, якщо має місце приховування порушень норм і стандартів під час містобудування», — додала експерт.

Джерело: tsn.ua