Львівські митники розказали, як законно і дешево ввезти авто з Європи.

Можливість придбати за кордоном вживаний автомобіль є актуальною для багатьох українців. Схема ввезення автомобілів на тимчасовій реєстрації має суттєвий недолік: водій не стає його власником, а лише користується за дорученням. Тим часом є й цілком легальна можливість набути у власність імпортний автомобіль із двигуном на Євро-5 та розмитнити його в Україні за зниженими ставками акцизу. На Львівську митницю щомісяця ввозять щонайменше тисячу таких автомобілів. Пільгове оподаткування діятиме до кінця 2018 року, то ж на осінь очікується стрімкий ріст кількості охочих ввезти собі автівку з-за кордону. В. о. заступника начальника Львівської митниці ДФС Павло Македон під час навчального семінару розповів про важливі аспекти процесу розмитнення таких авто

Подорож за кордон для придбання вживаного автомобіля варто спланувати крок за кроком. Спершу, звісно, необхідно визначитися із автомобілем, який будете купувати. Знаючи його основні характеристики, наперед можна визначити, чи зможете його розмитнити за пільговою ставкою акцизу.

Яке вживане авто можна імпортувати?

Дія пільгових акцизів поширюється не на всі вживані імпортні автомобілі. Необхідно, щоб це був легковий автомобіль, який виготовили не раніше 2010 року, який відповідає екологічному стандарту Євро-5, і щоб він не був вироблений на території країни-агресора. Громадяни України можуть скористатися пільгою для ввезення автомобілів для власних потреб раз у рік.

Джерело: avtovod.org.ua