Український автопарк здатен не лише приймати вживані іномарки, в тому числі й нерозмитнені, а й «ділитись» з іншими країнами вельми сучасними представниками преміум-класу. Щоправда, справа не в щедрості окремих автовласників, а в спритності «ділків», які організували справжню міжнародну корпорацію з викрадення елітних автомобілів.

Як повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції, у «схемах» були задіяні 27 учасників, кожен з яких виконував свою роль: «менеджери», які приймали замовлення від іноземних «клієнтів», викрадачі, організатори «відстійників», технічні спеціалісти, котрі розблоковували електронні системи захисту, підробляли документи, «перебивали» номери, та «гонщики» які доставляли «товар» замовникам… Купували такі автомобілі в Грузії, Росії, Казахстані та навіть у Європі. Спеціалізувались «ділки» на машинах Toyota та Lexus.

Втім, окрім дорогих японських автівок зловмисники коли-не-коли перебивалися й іншими: під час проведення спецоперації вилучено кілька автомобілів марок Porsche, Mercedes-Benz, Range Rover, Mazda, Audi… Також вилучено крупні суми валюти, десятки комплектів номерних знаків, «підставні» електронні блоки керування, обладнання для заміни програмного забезпечення автомобілів.

До слова, один із фігурантів справи був затриманий на автомобілі з «перебитими» номерами на пункті пропуску, що на Сумщині. Після вилучення автомобіля водій звернувся до керівника місцевої поліції з проханням повернути авто за грошову винагороду. А на перемовини злодій прибув на іншому автомобілі, — теж з підробленими реєстраційними документами!

https://www.facebook.com/UA.National.Police/videos/932180413622334/

Зараз правоохоронцям вдалось затримати трьох учасників угрупування, які «працювали» в Одесі. Тривають слідчі дії, в результаті яких, за рішенням суду, «бізнесменам» може «світити» від 7 до 12 років позбавлення волі. Також перевіряється інформація щодо причетності до контрабанди викрадених автомобілів працівників правоохоронних органів та пошуки решти фігурантів «корпорації зла».

Джерело: auto.ria.com