«Богдана» – нова українська самохідна артилерійська установка, створена на базі повнопривідного шасі КрАЗ-63221 (6х6). САУ здатна вражати ціль на відстані до 60 км, вперше в українській артилерії має натівський калібр 155 мм, замість радянського 152 мм, має боєкомплект – 20 снарядів, автоматизовану систему наведення і зарядки боєприпасів.

Автомобільне шасі КрАЗ-63221, створене на «КрАЗі» за спеціальними технічними вимогами, призначене для монтажу озброєння і установок спеціального призначення. Воно обладнане чотирьохдверною п’ятимісною кабіною з двома рядами сидінь, броньованою для захисту екіпажу.

Кабіна обладнана системами опалення, кондиціонування, вентиляції і обдування теплим повітрям вітрових стекол, електрообігрівом вітрових стекол і стекол дверей. У ній передбачені місця для розміщення додаткового обладнання: приладів спостереження і нічного бачення, приладів радіаційної та хімічної розвідки і контролю, радіостанції, предметів індивідуального захисту, боєкомплекту вантажу, (за кількістю місць в кабіні) і особистих речей екіпажу.

Силова установка КрАЗ-63221 включає дизельний двигун потужністю 380 – 420 к.с.

Шасі обладнано централізованою системою підкачки шин, що забезпечує високу прохідність по грунтах з низькою несучою здатністю, лебідкою, системою RunFlat, світломаскувальним пристроєм, фільтровентиляційнною установкою тощо.

Контрольна витрата палива становить 37 л/100 км, запас ходу з контрольною витрати палива – 1200 км.