ДАІ України ініціює посилення покарання за нетверезе водіння.

 

Про це на прес-конференції заявив начальник Департаменту ДАІ України Анатолій Сіренко. За словами Сіренка, нинішні покарання недостатні.

«Та відповідальність, яка зараз є за водіння в стані алкогольного сп’яніння – це смішно. Тому ми готуємо пропозицію у Верховну Раду”, – сказав Сіренко.

За словами начальника ДАІ, термін позбавлення прав за нетверезе водіння повинен бути підвищений до 5 років у разі першого порушення і 10 років у разі повторного. Після третього штрафу за нетверезе водіння права будуть вилучати довічно. Також, за його словами, можливе запровадження безоплатного вилучення транспортного засобу на користь держави після третього порушення. Це необхідно тому, що, навіть втративши прав, п’яниця все одно може сісти за кермо і створювати небезпеку для оточуючих, вважає Сіренко.

Зазначимо, в минулому році конфіскація транспортних засобів у водіїв, які повторно сіли за кермо п’яними, з’явилася в Білорусі. Тільки за перше півріччя 2014 року там були конфісковані 266 автомобілів. У результаті запровадження таких жорстких законів кількість ДТП за участю нетверезих водіїв скоротилося більше ніж на 20%.

document.write(«»);