ЗАЗ замість роботи з "українськими цінами" зупинився, а тепер відновить виробництво?Запорізький автозавод знову відновить виробництво своїх автомобілів. Це грандіозна подія відбудеться буквально через тиждень, 20-го березня.

Спочатку, запускати виробничі потужності заводу планували в квітні, і то по ситуації «якщо це буде економічно доцільно». Що ж послужило причиною відновити виробництво, та ще й раніше запланованого часу?

Причина поспіху – зарубіжні контракти. Як зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, зовнішньоекономічні домовленості потрібно виконувати в строк.

Запорізький завод підписав контракт з Єгиптом і Узбекистаном на постачання нових автомобілів. Щоб укластися в норми виконання замовлення, потрібно починати вже зараз.

Але, як тільки завод виконає своє завдання, лавочку знову доведеться згортати. За словами Валентина Резніченко, в червні виробництво автомобілів знову буде простоювати. Знову автомобілі будуть проводитися в разі стабілізації економіки в країні.

Нагадаємо, що на початку поточного року ЗАЗ не випустив жодного автомобіля. При цьому, завод був змушений скоротити персонал на 20%. Керівництво підприємства зазначає, що вагомими причинами падіння виробництва стала зупинка експорту в Росію, а також важке економічне становище в Україні. Крім того, нещодавнє введення додаткових спецмита на імпорт до 10%, ще більше погіршило і без того складне становище українського автовиробника. Таке рішення призвело до підвищення вартості імпортного обладнання та комплектуючих. Автомобільна промисловість не може дозволити собі такі витрати, але й розвивати власне виробництво без імпорту неможливо.

document.write(«»);