Пиво, квіти, служба доставки, швидка допомога, ритуальні послуги – це не хронологія життя середньостатистичного українця, а різні сфери діяльності розвізного «каблучка» Volkswagen Caddy. У нас же його взагалі частіше купували в вантажопасажирської версії – для дому, для сім’ї. Ми отримали відповіді на деякі питання і зрозумів, що вже десь з ним зустрічався

Це перший каблучок на платформі MQB?

Не зовсім. Від архітектури MQB новому Volkswagen Caddy дісталася тільки електроніка, але по суті це все та ж машина третього покоління, яка розроблялася разом з Volkswagen Touran на початку двотисячних. Не змінилися навіть габарити. Кузов став жорсткішим на кручення і піддався рестайлінгу в дусі нових Volkswagen, але принципово не змінився. Власне, як і ходова частина.

Повнопривідна версія 4MOTION тепер оснащується муфтою Haldex останнього п’ятого покоління, а й передньопривідні машини зі стандартним пакетом поганих доріг мають дорожній просвіт вище, ніж у деяких кросоверів.

20150123vr010-6000651230208527368

Щоб покупці не плутали старі і нові машини, на середніх стійках кузова деяких версій навіть з’явилися шильдики «четверте покоління», що говорить про те, що новий Caddy прийшов надовго. Хоча ми б назвали його третім з плюсом або четвертим з мінусом .

Інтер’єр теж практично не змінився?

Інтер’єр в новому Caddy – сама революційна частина. Передня панель абсолютно нова, хоча, за фольксвагенівською традицією, більшість цих деталей ми вже десь бачили. Кермо, прилади, дисплей, важіль перемикання передач – все як у сьомого Гольфа.

Від моделей на платформі MQB Caddy дісталася електроніка, що, наприклад, дозволило використовувати мультимедійну систему останнього покоління з тачскріном, просунутих електронних помічників і системи безпеки.

volkswagen-caddy-2015-111jpg

Caddy найчастіше купують для сім’ї – на радість вітчизняному автомобілісту новий інтер’єр ще більше нагадує легковий: передня панель може бути прикрашена навіть вставкою під карбон. У найпростіших комерційних версіях Caddy, навпаки, зухвало простий: різнокольорові вставки і ручки дверей під метал замінені спартанським чорним пластиком – такий салон складніше забруднити і легше чистити.

Збереглася і специфічна архітектура передньої панелі з блоком управління кондиціонером, розташованим вище мультимедійного екрану. Дивитися на навігацію не дуже зручно, але в утилітарних розвізних каблучках на цьому місці буде глуха заглушка.

Позаду все так же трясе?

На жаль, швидше за все так. Всі пасажирські «каблучки» побудовані на основі утилітарних фургонів, а не навпаки, і тому забезпечують не найвищий рівень комфорту для задніх пасажирів. До того ж у Caddy ззаду збереглася проста залежна підвіска на ресорах.

Зате конструкція проста і надійна, а місткості позаздрить будь-який автомобіль таких же габаритів. Зі складеним другим рядом сидінь і завантаженням під стелю обсяг багажника буде десь в два рази більше, ніж в універсалі класу C. Вийнявши з салону сидіння другого ряду, можна перевозити навіть холодильник, а якщо лінь виймати, то можна скласти їх спинки, а самі крісла підняти у вертикальне положення – впритул до передніх сидінь.

Потужні мотори хоча б є?

Caddy роблять на польському підприємстві в Познані, а по сусідству з ним вже будується завод для нового Volkswagen Crafter – з Mercedes Sprinter його вже нічого пов’язувати не буде.

Якщо ви про 170-сильний турбодизель, який ставився на ювілейний Volkswagen Caddy Edition 30 і перетворював його в гарячий фургон, то його поява у нас поки не планується. В Україні «каблучок» буде оснащуватися 110-сильним бензиновим двигуном і чотирма дизелями, потужністю від 75 до 150 кінських сил.

Зате коробок передач аж чотири: 5-ступінчаста «механіка” або 7-ступінчаста DSG для початкових моторів і 6-ступінчаста «механіка” і 6-ступінчаста «мокра» DSG для версій потужніший. Поставки Caddy, що працюють на газі, під питанням – корпоративні клієнти брали їх неохоче і скаржилися на мізерну мережу заправок. У Європі, тим часом, відчувають Caddy на електриці – поки тільки у вигляді прототипу.

А що якщо порівняти Caddy 4 з конкурентами?

Комплектації тепер називаються Conceptline, Trendline, Comfortline та Highline. Версія для мандрівників з розкладачкою отримає назву «Біч” – пишеться «Beach”.
Оскільки комерційний транспорт має довший життєвий цикл та оновлення тут трапляються не часто, новий Caddy якийсь час буде найбільш технічно просунутим каблучком – електроніка MQB зробила з вантажника справжнього інтелектуала. Правда, і ціна у Volkswagen буде традиційно вище основних конкурентів.

Чого очікувати від Volkswagen Комерційні автомобілі в найближчі роки?

Серед опцій Caddy тепер є навіть система контролю дистанції з функцією аварійного гальмування, щоправда лише на швидкості не більше 30 кілометрів на годину, адаптивний круїз-контроль, асистент паралельної і перпендикулярної парковки. Пасажирська версія може оснащуватися бічними подушками і шторками безпеки.

На радість власникам Caddy третього покоління, їх машини не будуть виглядати відверто застарілими, а значить і будуть менше втрачати в ціні

У Caddy четвертого покоління є всі шанси стати довгожителем – нові мотори для Європи, що задовольняють нормам Євро-6 , дозволяють безбідно проіснувати до 2020 року і навіть довше, поки буде попит.

Судячи з усього, по такому ж еволюційному принципу будується і наступна новинка комерційного відділення Volkswagen – Transporter в кузові T6.

document.write(«»);