20 березня на українському нафтовому ринку склалася дещо суперечлива ситуація. Ціни на нафту на світовому ринку почали підніматися, що можна сказати і про курс долара за останні кілька днів. Однак ціни на деякі види палива поки продовжують знижуватися. Експерти відзначають, що для цього є певні причини.

Новину повідомляє «Преса України» на підставі даних АЗС України.

В Україні в черговий раз падають ціни на пальне, але лише деякі його види. На сьогоднішній день довгоочікуване зниження цін торкнулося дизельного палива і газу.

Так, літр дизельного палива подешевшав на заправках Shell відучора відразу на гривню і становить сьогодні 21,99 грн/л. на 50 копійок знизили ціну на АЗС ОККО і WOG, де вартість складає 22,43 і 22,49 грн/л відповідно. На АЗС КЛО знизили ціни за день на 40 копійок і сьогодні літр солярки тут вартує 21,99 гон/л.

Значно знизилися ціни і на газ.

Так, заправка КЛО рекордно знизила ціну за день на 1,16 грн до вартості 11,18 грн/л. Стільки ж коштує тепер літр газу на заправках БРСМ-нафта, де ціна опустилася на 54 копійки. Також на 20 копійок знизилася ціна на АЗС ОККО і WOG.

Що стосується цін на бензин, то їх зниження не торкнулося. Навіть навпаки, на деяких АЗС вартість літра бензину стала рости, проте це зростання, як правило, незначне.

Експерти пов’язують таку ситуацію з різким падінням попиту. Адже власники АЗС отримують прибуток не від націнки, а від обороту.

document.write(«»);