Opel виводить на ринок малолітражку Karl, названу на честь одного з п’яти синів засновника компанії Адама Опеля. Ця модель буде коштувати ще дешевше, ніж компактні Adam і Corsa: в Німеччині, де вже відомі ціни, Karl стартує від 9 500 євро, тоді як Adam від 11 750, а п’ятидверна Corsa — від 12 730.
Новий хетчбек покликаний завоювати ту аудиторію, якій потрібен сучасний доступний компакт без супер двигунів, трансмісій і опцій — просто автомобіль.

Тому покупцям Карла запропонують одну єдину комбінацію двигуна і трансмісії: 3 циліндра, ніяких турбін, 1 літр обсягу, 75 к. с. і п’ятиступінчаста механіка. Порівняйте: для двох інших компактів марки можна замовити і двопедальні версії, і дизелі, і бензинові турбомотори, і взагалі майже до нескінченності гратися з індивідуалізацією свого автомобіля, особливо у випадку з Адамом. Незважаючи на свої 5 дверей, Karl ультра мініатюрний — його довжина складає всього 3,68 метра, що істотно менше Корсы (4,02 метра) і порівняти з Адамом (3,7 метра)!

Але аскетизм новинки далекий від абсолюту: вже в базовій версії Opel пропонує системи стабілізації і АБС, а також допомога при рушанні в гору і два режиму «тяжкості» керма. Останнім будуть дуже раді початківці водії, які складають значну частину цільової аудиторії хетчбека. Серед опцій, які можна буде замовити, є також система стеження за смугою, круїз-контроль, підігрів крісел і керма, парктронік, скляний дах. Кольорів кузова буде 10, а колеса доступні в розмірах від 14 до цілих 16 дюймів — для такого малюка! Варто відзначити фірмову розважальну систему Opel Intelli Link, яка залишила у нас суцільно приємні враження при тесті моделей Adam і Corsa.

document.write(«»);