Ми живемо в дивовижний час: технології стають досконаліші і розвиваються із швидкістю світла. Зараз вже складно кого-небудь здивувати автомобілем на електричній тязі або з автопілотом, пише ukrautoportal.com. Так або інакше, прогрес не стоїть на місці, і з кожним днем з’являються усе більш технологічні і інноваційні автомобілі. У нашій підбірці ми презентуємо Вам 10 найінноваційніших автомобілів останніх років.

10 місце- Nissan Friend Me

Nissan-Friend-ME_Concept-2013-1600-04

Даний концепт призначений для китайського ринку. Але все таки по кількості інноваційних впроваджень він заслуговує місце в нашому топі. Екстер’єр Friend Me виконаний таким чином, що найпривабливіше він виглядає в темний час доби. На думку маркетологів Nissan, саме в цей проміжок часу молоді люди збираються проводити час з друзями. Інтер’єр – справжній футуризм. Це саме те, що багато хто чекає від суперсучасного концепт-кара. Концепт просто напханий всілякими гаджетами і електронними іграшками. Створюється враження, що його зробили для зйомок в одній з частин продовження саги Зоряних Воєн.

9 місце – Jaguar C-X16

cars_widewallpaper_jaguar-c-x16-hybrid-luxury-sports-car_85948

Воістину справжній англійський автомобіль. Тільки тепер, замість класичного вигляду, як у випадку з XJR, C – X16 у сучасний одязі. Приводить в рух цього мусклистого красеня прототип 6-циліндрового V- образного двигуна з наддувом, виготовленого повністю з легкосплавних матеріалів. Але, окрім ДВС, на нашому концепт-каре, за аналогією з системами Formula 1, встановлений електродвигун, що підвищує продуктивність силової передачі. На практиці це означає, що на швидкості до 80 км/год цей автомобіль може працювати на електроприводі, не використовуючи при цьому ДВС. Крім того, той же електропривод у будь-який момент часу забезпечує короткочасний сплеск енергії і прискорення. Така система під назвою «Push to Pass” дозволяє впродовж 10 секунд збільшити потужність автомобіля на 70 кВт. Усю цю додаткову потужність можна виплеснути всього лиш одним натиском клавіші на рулі.

8 місце – Mercedes-Benz Concept V-ision

9359_mercedes-v-ision-e-concept-1200x800-ff5dc89567ea9ddb-820x5101

Гібридний пасажирский мінівен від Mercdes. Презентований у Женевському автосалоні цього року. Силовий агрегат складається з бензинового четирохцилиндрового двигуна потужністю 210 к.с. і 350 Нм моменту, що крутить, працюючий в парі з електродвигуном на 122 к.с. і 340 Нм. Сумарна потужність установки складає 333 кінських сил. Середня витрата палива складає 3,0 літри на 100 км. Концепт може проїхати до 50 км тільки на електротязі на швидкості до 80 км/год. Чи піде він в серію і чи успішно продаватиметься, поки що невідомо.

7 місце – BMW i8

bmw

Це перша спортивна модель комананії BMW, за витратою палива і рівню вихлопу її можна порівняти з компактним автомобілем. У рух BMW i8 приводить гібридна система Plug – in hybrid з допомогою двох моторів. Перший, бензиновий 1,5-літровий з турбонаддувом, видаючий 231 к. с. і 320 Нм моменту, що крутить. Уся ця тяга передається на задню вісь, працюючи в парі з 6-ступінчастою автоматичною КПП. Другий двигун, синхронний електричний з 131 «конячкою” і 250 Нм, через двоступінчату коробку передач приводить в рух передні колеса. Сумарна віддача силової установки складає 362 к. с. і 570 Нм. При такому силовому потенціалі 100 км/год купе досягає за 4,4 секунди і досягає максимальні 250 км/год. Їхати на BMW i8 можна і без участі ДВС, але не більше 35 км і не швидше 120 км/год.

6 місце- Toyota Mirai FCV

2016toyotafuelcellvehicle022

Перший у світі серійний водневий седан. У Mirai FCV застосована гібридна установка на водневих паливних елементах під назвою FC stack. В результаті хімічної реакції взаємодії водню і кисню виробляється електроенергія. Реакція відбувається без процесу горіння. Максимальний ККД перетворення водню в електричний струм складає неймовірні 83%. В результаті, замість чадного газу з вихлопної труби виходить водяна пара. Дивно, чи не так? Але чи буде популярний цей автомобіль, подивимося.

5 місце – Безпілотний автомобіль від Google

early-vehicle-lores

Перший прототип власне безпілотного автомобіля від компанії Google. Раніше в компанії були спроби зробити бепілотник, але на базі готових автомобілів типу Toyota Prius, Lexus RX460h і Audi TT. Цей же прототип є результатом власної розробки. Найцікавішою особливістю даного автомобіля, мабуть, є відсутність яких-небудь звичних органів управління: на зразок керма або педалей. Є тільки кнопка запуску і зупинки двигуна. Виникає питання: а як же автомобіль вибирає напрям для руху? Все відбувається за допомогою 64-променевого лазерного світлодальноміра на даху, який генерує об’ємну карту навколишнього простору. Потім електроніка звіряє отриману картинку з тими видами, які вже завантажені в пам’ять автомобіля. Це і дозволяє автомобілю орієнтуватися в просторі і уникати перешкод на своєму шляху.

4 місце- Tesla Model S P85D

tesla-model-s-p85d

Спадкоємець Tesla Model S. У арсеналі Р85D 2 електромотори, по одному на кожну вісь. Ззаду штовхають машину табун в 476 конячок, а спереду – 224 к.с. Завдяки цьому P85D до 97 км/год розгониться всього за 3,2 секунди. «Максималка” – 249 км/год. Начебто все відмінно і характеристики кращі, ніж у попередника. Але! Акумулятори залишилися колишні, як і у Tesla Model S P85. Тому електрокар через додаткового двигуна і ваги (до 2239 кг), що виросла, навряд чи переплюне старшого брата. Згідно з техпаспортом, машинка зможе пробігти всього 443 км. І звичайно ж, гучний автопілот. Насправді ж, це напівавтономна система водіння, завдяки якій (радар, передня камера і ультразвукові датчики) електрокар уміє визначати розмітку, стежити за рухом навкруги і навіть їхати по смузі (сподіваємося, не по зустрічній).

3 місце – Rinspeed ZaZen

ws_Rinspeed_Zazen_View_1600x1200

Творіння швейцарської мануфактури Rinspeed і її автора Франка Рідеркнехта. Концепт ZaZen побудований на базі Porsche 911 Carrera S. Родзинкою цього білосніжного концепту служить каплеподібний дах, розроблений спільно з німецькою компанією Bayer AG і інженерами компанії Esoro. Дах виготовлений із спеціального матеріалу полікарбонату, який, при натисненні спеціальної клавіші, втрачає свою прозорість і стає темним. Призводить в рух концепт за допомогою серійного 3,8-літрового агрегату від Porsche потужністю 355 кінських сил, який також може працювати і від природного газу.

2 місце – Ferrari LaFerrari

1

LaFerrari – гібридний первісток компанії з Маранелло і наступник знаменитого Ferrari Enzo. У рух цього породистого італійського скакуна привводить 12-циліндровий атмосферний бензиновий двигун об’ємом 6,3 л (сконструйований на базі мотора F12 Berlinetta), в парі з яким працюють 2 електромотори. Віддача бензинового агрегату обмежена на рівні 800 к.с., а загальна потужність силової установки складає 963 к.с. Перший електромотор спарений з 7-швидкісною роботизованою трансмісією з двома зчепленнями і передає усю потужність на задні колеса, а другий електромотор робить електрику для допоміжного устаткування. У LaFerrari компанія уперше застосувала систему HY – KERS на серійній машині. Цю систему розробили конструктори Формули 1 з Gestione Sportiva. Вона на 40% зменшує викид СО2 і підвищує потужність V12 на 10%. При цьому енергоефективність силової становки виходить просто фантастична -94%.

1 місце – Tesla Model S P85

tesla

Лідер нашого топу. Цей інноваційний автомобіль задає нові стандарти для усіх електромобілів майбутнього. Запас ходу топової версії «Тесли” складає 480 кілометрів. Ця «ракета” оснащена 416-сильною силовою установкою і комплектом батарей місткістю 85 кіловат-годин. До сотні Tesla Model S може прискорюватися за 4,4 секунди, а його максимальна швидкість складає 208 кілометрів на годину. Дуже непогано, як для серійного автомобіля.

document.write(«»);