Чайнакари бувають різними, тільки хорошими не можуть бути. Так? Уже не зовсім. Китайський автопром розвивається, вбираючи в себе все нове, і з усього цього вже можна набрати хіт-парад з позначкою the very best, пише www.topgearrussia.ru.

Qoros

import_cars_0213

Найамбітніший і найпослідовніший китайський автобренд настільки впевнений в собі, що замахнувся на європейський ринок – найнасиченіший і найскладніший в світі. Незрозуміло, що з цієї задумки вийде, але машини Qoros випускає гідні. Між іншим, Qoros 3 sedan отримав 5 зірок в краш-тестах EuroNCAP, а кросовер Qoros 3 City SUV виглядає не гірше «Кашкая”. До речі, незабаром у Шанхаї покажуть і новий компактний кросовер Qoros 2. Враховуючи те, що керують компанією менеджери та інженери, які раніше працювали в великих європейських і японських компаніях від Volvo до Mitsubishi, у цих хлопців все може вийти.

MG 6

9649af0f457ad7162f718e2b3f

Звичайно, бренд сам по собі далеко не китайський, але, схоже, отримання місцевого громадянства пішло на користь класичним англійським спорткарам. У Європі MG повністю програв конкурентну боротьбу, але, за допомогою грошей китайських бізнесменів, повернувся до життя. І навіть почав реекспорт автомобілів до Великобританії. А що, MG 6 – далеко не найгірший автомобіль на світі.

Buick Park Avenue

2df3d3c18bd651dd49b3315eb7

Автомобіль непростої долі. Бренд – американський, інжиніринг – австралійський (від Holden), збірка – китайська. Враховуючи контроль якості General Motors, потужний бензиновий V8 і солідну зовнішність, такий «Бьюїк” просто не можна ігнорувати.

Geely Panda

0752cb793df6500da73bc5d10f

Можете кидати в нас брудними ганчірками, але, на наш погляд, цей китайоза заслуговує дзвінкого імені Panda в значно більшій мірі, ніж оригінальний FIAT. Просто тому, що чайна-сіті-кар дійсно схожий на бамбукового ведмедика. Ротик, очі, носик – мі-мі-мі … Ще в плюсах «Панди” якість збірки вище середнього і дуже хороший рейтинг пасивної безпеки.

Great Wall Wingle

1c77d71396feb940d5d97d2ad1

Компактні пікапи, хто б що не говорив, крута тема. Особливо, якщо пікап недорого коштує і зібраний на совість. З цією нехитрою наукою в Китаї краще за інших розібралися фахівці «Грейт Уолла”, що випускають позашляховики і пікапи різних мастей. Най-най з них, мабуть, «Уінгл” – симпатичний, утилітарний і підтягнутий.

Youngman Lotus T5

37dae30a8444fba3704c452e68

Спільна розробка китайської фірми Youngman і малайзійського «Протона” із залученням інженерних мізків британського «Лотуса” ризикує стати найпросунутішим і, що важливо, найстильнішим кросовером Піднебесної. Прототип, показаний на Шанхайському автосалоні 2013 року, навів багато шуму. Справа за малим – чекаємо китайський «Лотус” на конвеєрі.

Xialong Fierce Dragon

46cf0520c3b30b7dacce66fdef

Не надто легальна копія військового «Хамві”, насправді це навіть збільшена в розмірах копія. У довжину майже п’ять з половиною метрів, споряджена маса – 3,6 тони! Як всю цю красу тягає ліцензійна «штайровська” дизельна «шістка” потужністю 184 к.с., розумом не збагнути.

FAW Red Flag

ea6477419e428ea5db9d22f502

Ось так виглядає звичайний китайський членовіз. Дорого, строго, консервативно. «Червоний прапор” дивовижним чином поєднує стилістичні елементи «Роллс-Ройса”, «Бентлі” і 21-ї «Волги”. Плюс не забуваємо про 6-літровий бензиновий V12 під капотом. Ціна Red Flag абсолютно космічна. Мова про суму близько півмільйона євро. Зате який ексклюзив – ніяким «пульманам” не снилося!

document.write(«»);