Таке може бути тільки в Україні. Після київського дебюту найрозкішнішої версії «Ески», Mercedes-Benz Maybach, виявилося, що власники лімузина S400 не підпадають під дію податку на багатство, оскільки мотор S400 менший 3000 см3. Генеральний директор ВААІД Олег Назаренко в інтерв’ю AUTO-Consulting заявив, що податок на розкіш потрібно негайно відмінити.

mercedes-benz-maybach-front-jpg

За оцінками самого ж Кабміну під дію такого податку підпадає 17300 автомобілів з врахуванням Донецької та Луганської областей. Податок поширюється на авто з об’ємом двигуна більше 3000 см3 і терміном експлуатації до 5 років. Передбачається щорічна сплата податку на майно в розмірі 25 тис. Грн.

Генеральний директор ВААІД Олег Назаренко: «Податок на розкішні автомобілі потрібно негайно скасовувати. Не змінювати чи замінювати якісь критерії, а саме скасовувати. Ми проаналізували весь досвід використання інших критеріїв, які пропонують депутати у своїх поправках, і дали свої рекомендації.

Використовувати як мірило розкоші потужність двигуна, як у Росії, теж не правильно. Ті ж російські дистриб’ютори просять постачальників знизити потужність, щоб не потрапити в дорогий діапазон. А в умовах чип-тюнінгу дефорсувати мотор взагалі не проблема.

Використовувати для оцінки вартість покупки авто? Значить її будуть занижувати. Будь-який оцінювач знає як можна цілком легально знизити вартість на 70-80%. Держава досі толком з митною вартістю не може розібратися.

До того ж треба розуміти, що вартість адміністрування податку на «розкішні” авто з кожним роком буде зростати, а збори – знижуватися. І цей баланс і в перший рік буде не на користь податку. За моїми оцінками, для того, щоб його нараховувати і готувати повідомлення податковим знадобиться 3500 чоловік, плюс техніка, плюс програмне забезпечення, плюс приміщення, плюс і плюс. І треба зрозуміти як вони вручатимуть повідомлення власникам авто в Донецьку, в Криму чи Луганську? Саме там зареєстрована пристойна частка розкішних машин. Вони туди у відрядження поїдуть? Або поштою відправлять?

А інспектори ДАІ за несплату будуть потім ловити на дорогах такі авто? Замість того, щоб полювати на викрадачів і займатися безпекою на дорогах, інспектори нової патрульної служби будуть виловлювати з потоку неплатників? Це абсурд. І податок цей абсурдний, оскільки під нього не підпадає навіть Maybach. Які ще аргументи потрібні? Ну давайте почекаємо ще Rolls-Royce, щоб остаточно розсмішити весь світ. Тому єдиний варіант «зберегти обличчя” – це депутатам визнати свою помилку і його негайно скасувати », – резюмував Олег Назаренко.

document.write(«»);