712a2d1c6329dd7e47d8f4445ce53aa1

Х-подібний дизайн, який АВТОВАЗ задумав для своїх майбутніх моделей, народу сподобався. Але коли там вийде нова Vesta або кросовер XRAY! Тим часом тюнінгові компанії вже придумали, як запропонувати новий стиль вже зараз, чим довели справу до суду, пише www.avtovzglyad.ru.

Тюнінгова компанія з Тольятті «Юролтюнінг» розробила новий передній бампер і решітку радіатора, які створюють «Х-ефект». Пакет пропонується для нинішніх моделей Kalina і Vesta. В рекламі стверджується, що обвіс виконаний з «високоміцного, надійного і зносостійкого матеріалу».

З новим оформленням знайомі вазівські моделі дійсно виглядають краще і нагадують концепти Vesta і XRAY. Щоправда, на решітці радіатора немає логотипу АВТОВАЗу. Обвіси надійшли в продаж у травні – напевно бажаючих прикрасити свою LADA набралося вже чимало.
Однак сам завод не має наміру терпіти під боком підприємливих «гаражних» тюнінгерів, які так очевидно копіюють дизайн, розроблений в поті чола шведом Стівом Маттіна за чималі гонорари. Компанія направила в російські органи внутрішніх справ заяву щодо компанії «Юролтюнінг» з ініціативою провести розслідування. А на словах керівництво АВТОВАЗу затаврувало тюнерів ганьбою і досить переконливими погрозами.

Ось що заявив щодо цього голова підприємства, розгніваний Бу Андерссон:

– Ми займаємося реструктуризацією всіх процесів в компанії з метою підвищення якості автомобілів LADA, зниження витрат і відновлення довіри споживачів до бренду. Значною мірою наші цілі пов’язані з новими моделями LADA Vesta і LADA XRAY, які стануть справжнім проривом АВТОВАЗу. Використана в нових моделях Х-графіка – це відмінна риса сучасного дизайну машин АВТОВАЗу. Ми приймаємо всі необхідні жорсткі заходи, щоб негайно припинити спроби паразитування на наших досягненнях.

Копіювання корпоративного стилю у випадку з «Юролтюнінг» дійсно очевидне. Андерссон заявив, що це є спробою незаконно використати розробки АВТОВАЗу в галузі промислового дизайну. І налякав покупців «лівака» тим, що продукція не пройшла ніяких випробувань, не відповідає належному рівню якості і може створити ризик безпеки при експлуатації. Щоправда, остання загроза навряд чи подіє на любителів тюнінгувати свої ВАЗи – кого коли зупиняли несертифіковані обвіси «Жигулів»?

Якщо вже АВТОВАЗ всерйоз стурбувався іміджем і копіюванням – дійсно, у LADA вийшов вдалий дизайн, то треба б звернути увагу і на новий Mitsubishi Outlander. «Х» на його «морді» теж очевидний. Фейсліфтинговий японський позашляховик, щоправда, вийшов у світ раніше і вже продається і зустрічається на дорогах. Але ж хитрі японці могли підглянути дизайн на концептах – XRAY був представлений ще в 2012 році. Ось ще одна причина для суду.

Зрозуміло, що АВТОВАЗ не вважав зайвим нагадати, що виробництво LADA Vesta почнеться 25 вересня 2015, а XRAY – 15 грудня. З тих моделей, що продаються сьогодні першою новий Х-стиль приміряє Granta.

Нагадаємо, наприкінці березня АВТОВАЗ змінив логотип. «Лодія» стала більшою і масивнішою, а силует її нахилений вперед, символізуючи динамічність і стрімкість. Нова емблема вперше з’явиться на тих же Vesta і XRAY.

document.write(«»);