пЧасті випадки дозаправки авто обов’язково спонукатимуть Вас до дії: або перевіряти автомобіль і шукати причину збільшення витрати, або перевірити заправку. Якщо ви зупинилися на пункті два – уважно читайте матеріал, пише ukrautonews.com.

1. Потрібно вибирати тільки якісну і перевірену заправку. Якщо ви знайшли нову АЗС, на якій раніше не були, то заливайте у бак автомобіля усього лише 5 або 10 літрів на перевірку.

2. Радимо самостійно заправлятися, не вдаючись до допомоги співробітників АЗС. Але якщо вам складно самому заправлятися, то спостерігайте за діями заправника.

3. Кращий час для заправки – це ранок, коли немає спеки (актуально влітку). Цей пункт стосується АЗС з наземними місткостями. Також не рекомендуються заправлятися після зливу палива бензовозом на АЗС.

4. Під час заправки уважно дивіться на оглядове пластикове віконце.

Якщо ця АЗС несправна – разом з бензином поступатиме повітря, яке ви можете побачити у вигляді бульбашок. У цьому випадку слід звертатися до адміністрації заправки за поверненням грошей.

5. Якщо раптом ви недорахуєте пару-трійку літрів на бак, що робити?

Показники стрілки дуже відносні та і у бака є горловина, в яку поміщається ще декілька літрів палива. Але якщо підозри є, і небезпідставні – на цей випадок варто знати свої права.

Виготовити мірник можна і самостійно – з п’ятилітрової каністри з-під мінералки. Звичайно, точність його буде невисока, але значний недолив можна буде помітити без зусиль. З претензією треба звернутися до оператора АЗС або менеджера – якщо такий на заправці присутній. Робити попередні виміри не обов’язково, але як ще упевненитись у тому, що вас обдурили?

Попросіть представників заправки провести контрольний залив за допомогою повіреного мірника.

Де вони його візьмуть – не ваша справа, за законом, прилад повинен знаходитися на АЗС. Відмовити в цьому проханні вам не можуть – за законом, АЗС обов’язково мають бути укомплектовані зразковими мірників місткістю 2 л. Причому кожен екземпляр такого устаткування має бути опломбований з вказівкою терміну придатності. У будь-якому випадку, якщо вам відмовлять у заправці через мірник – значить, щось на цій заправці нечисто.

document.write(«»);