Бензин А-95 цього тижня подешевшав на 30-40 копійок. Минулого понеділка мінімальна вартість пального цієї марки у Києві становила 19,8 грн, сьогодні – 19,4-19,5 грн, повідомляє «Знай”.

«Вартість пального за наступні кілька тижнів має вирости приблизно на гривню. На заправних станціях, що продають пальне по 21,99 грн, ймовірно, вартість не підскочить. Подорожчання пального зумовлене зростанням ціни на нафту. Це в березні її продавали по 57 доларів за барель, а зараз — за 66″, – розповів виданню Олександр Сіренко, експерт консалтингової компанії «ЮПЕКО”.

Окрім подорожчання нафти на вартість пального вплине також зростання цін на електроенергію, зазначає експерт.

«Зараз мало не всі крупні мережі мають не заправні станції, а автозаправні комплекси із магазинами, системою підкачки шин, кафетеріями. Для обслуговування приміщень потрібно багато електрики. Витрати на неї з цього місяця зростуть мало не вдвічі. Та й споживання енергії виросте, бо наближається літо, всі користуватимуться кондиціонерами та холодильниками”, – каже він.

Нагадаємо, що за інформацією Держстату, у березні цього року через мережу автозаправних станцій в Україні продали 123,5 тис. тонн бензину, що майже на 41% менше, ніж за аналогічний період торік.

document.write(«»);