пКомітет з питань податкової політики рекомендує прийняти законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Законопроектом пропонується до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування ПДВ та акцизним податком операції з ввезення на територію України і поставки на митну територію України зазначених ТЗ. Про це повідомляється на сайті парламенту.

Під час засідання Комітету було відзначено, що відповідні зміни слід внести до ПК у зв’язку зі збільшенням попиту на електромобілі серед населення, з метою зменшення рівня споживання пального, поліпшення екологічної ситуації в країні та імплементації європейських правових норм.

При цьому члени Комітету звернули увагу на невідповідність пропонованих законопроектом новацій положень статті 4 Податкового кодексу, якою визначено основні засади податкового законодавства в частині рівності усіх платників перед законом та нейтральності оподаткування. Це викликано тим, що в разі його прийняття імпортери і виробники електромобілів будуть поставлені в нерівні умови з імпортерами та виробниками транспортних засобів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння.

document.write(«»);