У квітні українці частіше купували старі легковики, ніж комерційні авто

На первинному ринку автомобілів, що були в експлуатації, комерційні автомобілі в квітні втратили лідерство – найбільша кількість реєстрацій в Україні припало на легкові автомобілі.

За даними асоціації «Укравтопром”, на первинному ринку легкових автомобілів в квітні було зареєстровано всього 4197 одиниць, з яких на автомобілі б/в припадає 27% або 1140 одиниць. Це на 48% більше ніж у березні і в 6,4 рази більше ніж у квітні минулого року. За перші 4 місяці 2015 первинний ринок б/в легкових автомобілів виріс в 2,8 рази відносно аналогічного періоду минулого року.

Комерційних автомобілів б/в в квітні було зареєстровано 969 одиниць, що склало 74% від загальної кількості. Падіння щодо березневого показника склало 5%, а відносно показника квітня 2014 року зафіксований 13% -й ріст. За підсумками чотирьох місяців первинний ринок б/в комерційних автомобілів виріс на 25% щодо АППГ.

На ринку автобусів з 88 одиниць загальних первинних реєстрацій на частку б/в в квітні довелося 54 од., або 61%. Це на 64% більше ніж у березні і в 2,7 рази більше ніж у квітні минулого року. Однак за січень-квітень результат в цьому сегменті на 8% менше ніж рік тому.

document.write(«»);