Страховий інститут дорожньої безпеки поділився результатами останніх краш-тестів найпопулярніших SUV, що продаються в США, пише auto.mail.ru.

Стали відомі результати нових краш-тестів, проведених Страховим інститутом дорожньої безпеки США (IIHS). На цей раз в руки експертів з безпеки потрапило сім моделей середніх кросоверів і позашляховиків, популярних в Америці – Nissan Murano, Ford Flex, Jeep Wrangler, Hyundai Santa Fe, Jeep Cherokee, Dodge Durango і Dodge Journey.

Коротко нагадаємо основну відмінність краш-тестів IIHS від інших подібних випробувань. Головну роль під час краш-тесту за американською методикою грає фронтальне зіткнення з нешаткою бар’єром з 25% -ним перекриттям. Для порівняння: під час краш-тесту за методикою Euro NCAP автомобілі стикаються з бар’єром, що деформується, з 40% -ним перекриттям, тому не дивно, що саме американські випробування вважаються більш жорсткими (докладніше про це у статті «Незалежні краш-тести. Кому вірити?» ).

Не стали сюрпризом і останні випробування IIHS. Більшість середньорозмірних кросоверів показали низькі результати і заробили лише оцінку «задовільно». Винятком стали Ford Flex і Nissan Murano, які отримали найвищі нагороди IIHS – Top Safety Pick і Top Safety Pick + відповідно.

Як пояснюють представники IIHS, найбільшою проблемою для тестованих автомобілів стала слабка структура кузова, яка недостатньо добре захищає пасажирів і водія. Втім, були і винятки. Наприклад, Jeep Wrangler непогано впорався з фронтальним краш-тестом, однак показав низькі результати в бічному краш-тесті і в разі удару ззаду. Крім того, у автомобіля відсутній жорсткий верх, що також негативно позначається на безпеці.

Більш докладно з результатами краш-тестів IIHS ви можете ознайомитися в невеликих відеороликах і таблиці нижче.

Результати фронтальних краш-тестів за методикою ІІНС

Без імені

Примітка: G = добре, A = достатньо, М = задовільно, P = незадовільно

document.write(«»);