Найближчим часом в Україні оголосять конкурс на будівництво першої платної дороги — Львів-Краковець. Про це CarDiagram повідомили в прес-службі «Укравтодору», який і буде проводити цей конкурс.

 

Де в Україні з’являться платні дороги (карта)

 

За підрахунками «Укравтодору», на будівництво самої дороги піде 4-5 років. Скільки коштуватиме проїзд, в компанії поки сказати не можуть. «Питання розміру плати дискусійне. Він буде обговорюватися з переможцем конкурсу. У будь-якому випадку плата буде невисокою, оскільки проект перший і повинен мати позитивний ефект», — пояснили в «Укравтодорі».

Повертати вкладені гроші інвестор буде за рахунок плати за проїзд. Ще однією статтею доходу повинні стати компанії, які захочуть відкрити на платній дорозі придорожні ресторани і заправки.

Платна дорога Львів-Краковець стане альтернативою безкоштовній трасі.

Якщо проект виявиться успішним, то платні дороги почнуть з’являтися і в інших регіонах України. У яких саме, в «Укравтодорі» не говорять. Однак можна припустити, що уряд скористається напрацюваннями своїх попередників.

Якщо це відбудеться, то з урахуванням анексії Криму і війни на Донбасі карта платних доріг в Україні може виглядати, як на картинці нижче. На карті вказано вартість проїзду, яку закладав уряд Миколи Азарова.

В яких напрямках в Україні можуть побудувати платні дороги

 

document.write(«»);