Весна пробудила від зимового сну українських автолюбителів, які несподівано різко почали купувати нові автомобілі. За минулий місяць спостерігається тенденція зростання продажів легковиків в Україні. Всього було продано 3050 нових авто. Такий показник, звичайно ж, не порівняти з обсягом продажів дворічної давності. Однак, якщо порівнювати з березневими продажами, то попит за квітень підвищився приблизно на 35%.

п

Як повідомляє ukrautoportal.com, на українському ринку поряд з новими автомобілями також значно зросли продажі вживаних легковиків. Як зазначив «Укравтопром», попит на вживані автомобілі з-за кордону в квітні цього року зріс майже в шість разів, якщо порівнювати з минулорічним квітневим показником. Усього таких автомобілів на протязі місяця вдалося реалізувати майже 1 114 одиниць, що на 48% вище продажів у березні цього року.

Що ж полугувало причиною відновлення попиту українських споживачів?

Президент Асоціації автоімортеров і дилерів в Україні відзначає, що основною причиною такої ситуації є валютний курс. Оскільки зараз долар потроху починає падати, більшість автолюбителів, які збирали гроші у валюті, намагаються швиденько придбати автомобіль, поки курс долара не знизився більше. Крім того, вагомою причиною ще послужило зниження спецмита на імпортні автомобілі, майже в два рази, що зробило їх більш доступними. Ну ще є такий не значний фактор, як підвищення попиту на автомобілі у весняний період. Тобто, деякі водії, наприклад, більше воліють купувати автомобілі навесні, коли вже тепло і дороги більш-менш в нормальному стані.

На сьогоднішній день лідерство у продажах належить марці Renault, якій вдалося в квітні цього року реалізувати 270 автомобілів. Друге місце посіла Toyota з кількість продажів в 246 одиниць і наступні номінанти KIA і Ford, яким вдалося продати по 195 автомобілів минулого місяця. Трохи відстала марка Skoda, її кількість продажів склала 175 одиниць. І німецькі автомобілі Volkswagen закрили першу п’ятірку лідерів з показником 169 одиниць.

Чи буде український ринок мати попит на автомобілі в подальшому, поки чітко сказати не можна. Адже здебільшого все залежить від ситуації в країні. Багато людей не бажають купувати нові автомобілі з причини того, що вони не знають коли слід очікувати стабільності і бентежить «невідоме завтра». Тому, подібного виду покупки сьогодні не стоять на першому місці. Також в Україні планують до кінця 2016 поліпшити якість доріг.

document.write(«»);