1432041655o3yz_h

У Спецпідрозділи вибухотехніків МВС з’явився сучасний автомобіль для розмінування КрАЗ Шрек, а також робот-сапер. Тепер роботи зі знешкодження небезпечних предметів сапери можуть виконувати безпечно, пише obozrevatel.com.

Робот-сапер може за допомогою захвату взяти вибухонебезпечний предмет і помістити його в спеціальну яму, де його детонація не приведе до ураження осколками. А для роботи з фугасами і мінами тепер у саперів є КрАЗ Шрек з маніпулятором. Оператор може проводити розмінування в захищеній бронею кабіні і бачити весь процес на моніторах. Сам же КрАЗ Шрек здатний витримувати вибух фугасу більше 10 кг в тротиловому еквіваленті.

KrAZ-MPV Shrek One в модифікації Route Clearance Vehicle (автомобіль для розмінування маршруту) вперше показали рік тому на виставці Eurosatory 2014. Його розробила ХК «АвтоКрАЗ” у співпраці з канадсько-еміратської компанією Streit Group.

Сімейство автомобілів KrAZ-MPV Shrek One – багатоцільові броньовані автомобілі високої прохідності класу MPV (Mine Protected Vehicle) з днищем v-подібної форми. Вони призначені для виконання завдань з оперативної доставки особового складу підрозділів особливого призначення до місця проведення спецоперацій, а також спецвантажів та обладнання. Бронювання автомобілів KrAZ-MPV Shrek One відповідає рівню балістичного захисту B6 + / STANAG 4569 level 2. Базою для броньованого автомобіля послугувало шасі всюдихода КрАЗ-5233 колісної формули 4х4. Від базового KrAZ-MPV Shrek One версія для розмінування відрізняється укороченим захищеним відсіком і майданчиком ззаду, де змонтований маніпулятор.

 

document.write(«»);