1506-371x177Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроет №1912 про оподаткування ввезення електромобілів в Україні. Парламентарі планують істотно доопрацювати документ до другого читання. При цьому в першому читанні були враховані зауваження “Самопомочі”, яка зажадала виключити з переліку звільнених від податку транспортних засобів тролейбуси, “гібридні” авто і промисловий транспорт.

“Опозиційний блок” відмовився приймати законопроект через те, що проблеми в податковій системі потрібно вирішувати комплексно. Крім того, фракція вважає законопроект лобістським.

“Основним завданням законопроекту є зменшення податкового навантаження на імпорт транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, що дозволить знизити їх вартість до 20% і створити належну інфраструктуру для їх використання”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Так, законопроект передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від оподаткування податком на додану вартість та акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України та поставки на митній території України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Крім того, ВР з третьої спроби прийняла за основу і пов’язаний законопроект №1674, який скасовує ввізне мито на електромобілі. “Цим проектом ми пропонуємо скасувати ввізне мито на електромобілі. Щоб було не 15%, а 0%”, – заявив депутат Юрій Левченко (“Свобода”). Він підкреслив, що збільшення кількості електромобілів в Україні сприятиме енергетичній незалежності.

document.write(«»);