b41adfcfb939d6259d7624559dd11f39

Ініціатори закону вважають, що це ускладнить махінації з униканням від податків, пише auto.bigmir.net.

Всеукраїнська Асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) домагатиметься заборони на переобладнання електромобілів в машини з двигунами внутрішнього згорання. Така норма дозволить уникнути безподаткового ввезення звичайних автомобілів під виглядом електрокарів після впровадження пільг для електротранспорту.

За оцінкою Асоціації, законопроекти про введення тимчасових пільг для імпорту електромобілів будуть ухвалені ще на цій сесії Верховної Ради і набудуть чинності в день публікації. При цьому, після початку дії податкових канікул для електротранспорту, в Україні можуть початися махінації із спробами ввезення звичайних машин під виглядом пільгових.

“Наприклад, ввозитимуться автомобілі з ДВС під виглядом електромобіля (з бензинового або дизельного автомобіля знімаються двигун і інші комплектуючі, ставиться акумулятор; авто завозиться як електромобіль, а потім знову переобладнується в звичайний) і т. д”., – уточнили в Асоціації.

У зв’язку з цим, комітет імпортерів автомобілів, що є підрозділом ВААІД, почав підготовку відповідних нормативно-правових актів про заборону на переобладнання електромобілів в автомобілі з ДВС.

Нагадаємо, законопроект №1912, що передбачає відміну сплати ПДВ і акцизу на імпортні електромобілі прийнятий в першому засіданні 21 травня 2015 року. Його підтримали 245 народних депутатів. Окрім цього парламент прийняв за основу законопроект №1674 про відміну ввізних мит на операції з імпорту машин з електромоторами. На даний момент законопроекти готуються до другого засідання.

document.write(«»);