п

У проекті Закону «Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України» МВС пропонує серед своїх послуг – експертизу автомобілів, техогляд та інші речі, які були скасовані в останні роки, пише fakty.ictv.ua.

Генеральний директор ВААІД Олег Назаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що під виглядом реформи ДАІ та МРЕВ в Кабміні хочуть повернути техогляд і різні експертизи авто.

«Саме таке складається враження після вивчення законопроекту «Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України».

Всі ті акти дерегуляції, які так важко вдавалося втілити в життя в 2009-2012 роках, намагаються повернути в новому законі», — констатує Олег Назаренко.

«Почнемо з того, що знову повертається експертиза автомобіля, яку в тому числі і завдяки зусиллям ВААІД вдалося скасувати. А тут вона знову присутній.

У Законопроекті говориться: «акт перевірки транспортного засобу — документ, складений уповноваженою особою центру з надання сервісних послуг, у якому в результаті звірки ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу з номерами, зазначеними у поданих власником для реєстрації документах, визначення їх справжності та проведення перевірки, встановлено відповідність конструкції та технічного стану транспортного засобу обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України, зазначаються дані про відсутність/наявність змін або пошкоджень ідентифікаційних номерів».

«До того ж фактично повертається і техогляд, оскільки фраза «встановлено відповідність конструкції та технічного стану транспортного засобу обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України» означає саме те, що раніше фіксував техогляд.

Таким чином, знову в сервісних центрах вже свідомо закладена корупційна грунт. Навіть Янукович зрозумів, що подолати корупцію в ДАІ при техогляді — неможливо.

А в Кабміні раптом вирішили, що назвавши МРЕВ сервісними центрами при МВС — і від цього вони раптом стануть самими чесними місцями на Землі», — говорить Назаренко.

На думку глави ВААІД, необхідно терміново вносити правки в ці законопроекти, оскільки вони не тільки не покращать ситуацію, а навпаки повернути всі колишні побори.

document.write(«»);