pneftjanoj_krizis_kotorij_porazil_mir_v_nachale_70-h_godov_zastavil_mnogie_strani_zadumatsja_o_tom_k_510 правил економії палива описали auto.siteua.org.

1. Прогнозуйте дорожню ситуацію. Якщо ви, наближаючись до червоного сигналу світлофора, тиснете на гальмо на повному ході, а при перемиканні на зелений зриваєтеся з місця, то ви гостюватимете на заправці набагато частіше, ніж водії, що вибирають швидкість, що відповідає дорожній ситуації.

2. Не грійте мотор під час стоянки автомобіля. Не вичавлюйте з нього максимум – тим самим ви зменшите забруднення довкілля і апетит вашого автомобіля.

3. Вимикайте мотор навіть під час коротких зупинок. Страх зносити стартер через часті запуски двигуна необгрунтований: мотор сучасних авто розрахований на декілька десятків тисяч запусків.

4. Уникайте водіння на високих обертах. Чим нижчі обороти двигуна, тим нижчою є витрата палива. Як тільки ви завели мотор, якнайскоріше перемикайтеся на більш високу передачу, поки не досягнете потрібної швидкості.

5. Найекономічніший спосіб водіння по трасі – з активованим круїз-контролем.

 

ЭКОНОМИТЕЛЬ ТОПЛИВА ЗА 299 грн со скидкой!!!!

 

6. Скоректуйте ваш стиль водіння під особливості місцевості. При їзді по горбистій місцевості треба вчасно упевнитися, що, коли ви спускатиметеся, автомобіль набере потрібну швидкість і максимально можливий крутний момент для початку чергового підйому.

7. Звертайте увагу на тиск повітря в шинах. Частково спущені шини можуть стати причиною значного збільшення витрати палива – до 10%, а особливо зимові шини з жорстким протектором через підвищений опір коченню.

8. Не возіть з собою непотрібний вантаж. Залежно від автомобіля, 100 кг додаткового вантажу “коштують” близько 0,7 л палива на 100 км.

9. Позбавляйтеся від зайвого багажу, якщо в ньому немає необхідності. Якщо ви їдете з багажником на даху у відпустку, будьте готові до того, що споживання палива завдяки вашій швидкості зросте до 20%.

10. Не використовуйте без потреби систему кондиціонування повітря. Робота кондиціонера підвищує споживання палива до двох літрів на 100 км. Тут варто зазначити, що з відкритим вікном споживання палива вища, ніж при закритих вікнах і роботі кондиціонера.

document.write(«»);