п

З 1 січня 2016 року в Україні набуває чинності норма Євро-5, що зробить неможливим ввезення б/к авто, що старші 5 років, пише auto.ria.com.

Україна продовжує адаптуватися до законодавства Європи. Так, вже з січня 2015 року в країну перестануть ввозити машини, старші 5 років – йдеться про норму Євро-5.

Цей законопроект просувається ще з 2012 року. Вже з січня заборонять ввозити авто, стандарту нижче Євро-5. А в Європі такі моделі були поставлені на виробництво ще в 2009 році. Тому ми і говоримо про імпорт авто, що старші за п’ять років”, – пояснив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Як відмітив пан Назаренко, така ініціатива однозначно негативно позначиться на ринку України, оскільки левова частка продукції, яка користується популярністю в нашій країні, буде просто незаконна. Втім, він розповів, що імпортери вже готуються до нових умов “гри”, і починають процедуру переорієнтації постачань. Швидше за все, їм доведеться відмовитися від багатьох японських і китайських авто.

Також Олег Назаренко прогнозує, що такі нововведення відіграють негативну роль і на б/к ринку. Рано чи пізно, на б/к ринку виникне дефіцит машин, які не відповідають нормам Євро-5. Отже, їх власники зможуть піднімати ціни. Логіка автовласника наступна: він вважає, що раз у нього є машина Євро-4 і менше (що також має на увазі і вік), то на неї можна встановити більш високу ціну.

Потенційному покупцеві доведеться вибирати – купувати машину “старшу” за великі суми чи ж йти в автосалон, де новинки Євро-5 куди дорожчі.

document.write(«»);