продаж

Про необхідність зменшити в рази податки на автоімпорт і дати можливість людям купувати недорогі авто, а не шикуватися в черги на кордоні задля сірих схем, пише в Facebook президент Асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Про це повідомляє fakty.ictv.ua.

“Чому деякі нардепи так сильно лобіюють збільшення терміну транзиту авто на іноземних номерах з 5 до 60 днів?

Хіба це сильно змінить існуючу практику? Адже ті українці, які хочуть піти від оподаткування при імпорті авто, стають нерезидентами і відразу ж завозять авто на 60 днів (а то й на рік).

Згідно митного законодавства, нерезидентом України вважається особа, в паспорті якої є друк “Постійно проживає в ________” (навіть у Молдові, наприклад).

Вона ставиться в консульстві або посольстві України. Дана категорія осіб має право ввозити авто на рік відповідно до МКУ, але згідно постанови КМУ №1388 дана особа після закінчення 2-х місяців зобов’язана поставити авто на тимчасовий облік до 1 року.

Враховуючи вищу силу Митного кодексу над постановою КМУ цього можна і не робити (1 раз в 60 днів робити виїзд-в’їзд), але можна і на облік тимчасово поставити, здавши іноземні номери.

А через рік можна вивезти авто і ввезти на іншого нерезидента. Є прогалини в законодавстві і хто ними користується, а хтось кожні 5 днів виїжджає і черги на митницях створює.

А треба просто зменшити в рази податки на автоімпорт і дати можливість людям купувати недорогі авто”, – пише Назаренко.

document.write(«»);