ubitaja_doroga_02

6 ділянок протяжністю понад 40 км автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка та 6 ділянок протяжністю близько 20 км автомобільної дороги М-21 Житомир – Могилів – Подільський, що на Вінниччині поцятковані напливами дорожнього покриття та коліями глибиною до 10 см. Про це свідчать результати виїзного обстеження спеціалістів Служби автомобільних доріг у Вінницькій області за основними маршрутами перевізників, де було введено заборону руху у спеку, пише vinnitsa.info.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

«Звіт САД свідчить: зазначені деформації з’явилися в останні два тижні – від початку літа. А це означає, що водії великоваговиків нехтують введеними обмеженнями, ігноруючи вимоги відповідних дорожніх знаків, що встановлені вздовж доріг області», – прокоментував ситуацію начальник управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

«Ще раз наголошую, що стан фінансування дорожньої галузі України не дає змоги покривати збитки, котрих завдають недобросовісні перевізники, а отже за 3-4 роки в Україні доріг не залишиться!» – наголосив він.

О.Федоренко підкреслив, що вберегти українські дороги від передчасного руйнування, можна лише шляхом зняття мораторію на здійснення габаритно-вагового контролю, що був накладений ще минулого року, а також за рахунок якнайшвидшого прийняття законодавчих актів про оплату руху автотранспортну загальною вагою понад 12 тонн.

«Прохання звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією відновити роботу габаритно-вагового комплексу надходять від Служб до Укравтодору постійно, закликають Уряд поновити контроль й обласні державні адміністрації… Вмовляннями вітчизняні транспортні компанії – не переконати, отже для того, щоб забезпечити дотримання ними встановлених правил необхідно відновити проведення регулярних перевірок, а також збільшити міру покарань», – підсумував він.

document.write(«»);