36_1

Актор і шоумен Микола Фоменко створив компанію Marussia Motors в 2007 році. У грудні 2008 року в Москві відбулася презентація першого автомобіля «Маруся» В1, трохи пізніше – В2. Цю модель за допомогою фінської інжинірингової фірми Valmet Automotive планувалося довести до дрібносерійного виробництва і активно просувати на західних ринках. У травні 2010 року в Москві був представлений концепт кросовера Marussia F2. У 2009 році у компанії з’явилася власна команда в «Формулі-1».

Микола Фоменко планував продавати російські спорткари Marussia B2 за 100 тисяч євро. На його думку, автомобіль складе конкуренцію навіть Ferrari.

 

Marussia B2 на автошоу Женева-2012

 

Початок цієї історії був красивим. Молода команда інженерів, нові розробки для російського автопрому, своя команда у Формулі-1. Та і машини серій В-1 і В-2 вийшли красивими, хто б що не говорив. Так, були недопрацювання, спочатку використовувалися рейки від Ваза, підвіска від Плази і так далі, але з часом все змінювалося, машина допрацьовувалася під стандарти світу суперкарів.

Тим сумніше, для любителів марки, прозвучала новина про згортання виробництва. Ну добре, закрили завод, так продайте чи подаруйте макети, атрибутику, недобудовані автомобілі колекціонерам, музеям або просто фанатам марки, нехай вони збережуть цю частинку автомобільної історії Росії у себе. Але ні, в Росії так не можуть. Далі дивіться фотографії, їм декілька тижнів.

document.write(«»);