1435082186_f36fee8d49cd2139a7f18e05f5c8bda7_orig

Підвищення мит на автомобілі в Україні не буде, а додатковий збір можуть скасувати

Україна найближчим часом не збільшуватиме ввізні мита на автомобілі. Про це в інтерв’ю «Європейській правді» заявила торговий представник України в СОТ Наталія Микольська.

«Нам потрібно навчитися бути передбачуваним торговим партнером – Україна зафіксувала умови свого членства в СОТ при вступі в 2008 році і не претендує на глобальні зміни цих зобов’язань», – сказала вона.

Відзначимо, збільшення ввізних мит на автомобілі зазвичай означає пропорційне подорожчання автотранспорту для населення. Так що збільшення мита до 25%, про який останнім часом говорили в уряді побоюватися, не потрібно.

Що ж стосується додаткового 5-відсоткового збору, який був введений в лютому нинішнього року, – в штаб-квартирі СОТ у Женеві відбулися консультації з цього приводу. Всі країни учасниці засудили порушення правил організації. Однак поставилися з розумінням до важкої ситуації з платіжним балансом в країні. Як зазначає прес-служба Міністерства економіки, всі країни учасники організації не підтримали введення збору. Проте українська делегація пообіцяла скасувати додаткове мито не пізніше грудня 2015 або навіть раніше. За словами директора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів, мито може бути скасоване вже у вересні нинішнього року.

document.write(«»);