01

18 червня 1959 року з експериментального цеху вийшов перший “Запорожець 965″.

01

Навесні 1961 року, майже відразу після запуску в серію моделі ЗАЗ-965, завод приступив до розробки нової моделі ЗАЗ-966, і вже в листопаді того ж року дослідний зразок був продемонстрований на ВДНГ.

02

Прототип був побудований в двох екземплярах. У машині розташовувалася праворуч від щитка приладу невеликий важіль перемикання передач. Проте згодом від такого розміщення відмовилися, тому що зручності це, в порівнянні з традиційним розташуванням, не додавало, а конструкцію ускладнювало і здорожувало.

03

Улюбленець народу з італійськими коренями мав велику любов. Подальша модель ЗАЗ-968 вже мала німецькі корені, але також була популярна і улюблена.

04

NSU Prinz 4 був в Німеччині дуже популярним автомобілем, настільки популярним, що клуби любителів NSU Prinz існують і зараз.

05

Асортимент серійних моделей “Запорожців” був обмежений. Базові моделі були фактично одні і ті ж, з легкими змінами вони отримували додаткову букву. Були ще і ЗаЗовські всюдиходи, але їх виробництво було передане на Луцький автомобільний завод.

document.write(«»);