010

Автомобілі, зібрані в нашому огляді, схожі, швидше, на іграшки, але це справжнісінькі, проте дуже компактні, машини. Сьогодні мода на них повертається, і це зрозуміло. Адже на такому автомобілі можна дуже швидко дістатися до місця призначення, незважаючи на міські пробки, та і витрата бензину в них дуже економічна.

1. BMW Isetta

002

Це приголомшливе малятко – BMW Isetta, було зібране у ФРН і здійснювалася з 1955-1957 рік. Машина була одним з найуспішніших мікроавтомобілів, що виготовлявся після масштабної війни. Конструкція Isetta була розроблена в Італії, але надалі машина виготовлялася в декількох країнах.

2. The Messerschmitt

003

Автомобілі Messerschmitt – живе підтвердження того, наскільки німці – люди цілеспрямовані і творчі. Після закінчення Другої Світової війни країни-союзники заборонили виробництво будь-яких літаків в Німеччині. Авіабудівник Messerschmitt виявився на грані банкрутства. Врятувало їх виробництво мікроавтомобілів. Зараз компанія знову робить літаки.

3. Autobianchi Bianchina

004

Крихітка Autobianchi Bianchina 500 був зібраний в Італії і у свій час був дуже популярним автомобілем міського типу. Виготовлялася машина з 1957-1970 роки. Випускався Autobianchi Bianchina в декількох варіантах кузова і начинки.

4. Goggomobil

005

Ще один німецький автомобіль, що виготовлявся компанією BMW з 1955 по 1969 роки. Малолітражний Goggomobil родом з Баварії. Мікроавтомобіль мав декілька цікавих модифікацій, серед яких була міні-вантажівка, універсал і навіть кабріолет!

5. Eden Rock

006

Туристичний автомобіль-амфібія Eden Rock був зібраний італійською компанією Fiat в 1958 році. Машина відрізнялася низьким для свого класу споживанням палива, а також салоном, обробленим деревом. Більше того – Eden Roc був кабріолетом!

6. FIAT 600 Multipla

007

Італієць FIAT 600 Multipla був одним з найуспішніших серед малогабаритних автомобілів для усієї сім’ї. Цей малолітражний автомобіль міг легко умістити ще 5 людей, не рахуючи водія, і солідний об’єм вантажу. До того ж машина непогано справлялася з бездоріжжям.

7. Fiat ‘Jolly’

008

Малолітражку Fiat ‘Jolly’ виготовляли в Італії з 1958 по 1966 рік. Ця машина класифікувалася, як “прогулочна”. Fiat ‘Jolly’ не призначався для далеких поїздок і випускався обмеженою серією.

8. The Mini Mini

009

Автомобіль The Mini Mini повністю виправдовує свою назву, оскільки є одним з найкрихітніших легкових автомобілів. Призначався Mini для міської їзди і був розрахований на двох людей. Пізніше з’явилися модифікації Mini на трьох людей, а також Mini-пікап.

9. Volkwagen Nano Series

010

Nano – це зовсім не окремий автомобіль, це ціла серія мініатюрних авто, які виготовляла компанія Volkwagen аж до 80-х років минулого століття. Відмінною рисою усіх цих “малюків” став незвичайний футуристичний і трохи “пузатий” дизайн кузова.

10. Piaggio Ape Calessino

011

Ape Calessino – не зовсім автомобіль, це, скоріш за все, гібрид автомобіля і мотоцикла. Зроблена машина італійською компанією Piaggio. Варте уваги те, що завдяки своїй довговічності, надійності і дешевизні в усіх аспектах ця машина виготовляється з 1948 року до сьогодні.

document.write(«»);