specialnye_ceny_na_kultovye_cadillac_3

Відсьогодні власники автомобілів мають сплачувати так званий податок на розкіш. Стосуватиметься він машин не старше 5 років, об’єм двигунів яких перевищує три літри, пише fakty.ictv.ua.

Їхні власники муситимуть віддавати державі по 25 тисяч гривень щороку. Тобто за нове авто з великим об’ємом двигуна загалом доведеться сплатити 125 тисяч гривень – допоки автомобілю не виповниться 5 років.

Повідомлення про сплату податку всім власникам зазначених машин мають розіслати податківці. Його треба буде сплатити протягом 60 днів. У випадку прострочення нараховується пеня і накладається штраф: у разі прострочки до 1-го місяця – у розмірі 10 відсотків, більше місяця – 20 відсотків.

ВЗа підрахунками Міністерства фінансів, нині в Україні під дію податку підпадають понад 17 тисяч автомобілів. Водночас не всі з них справді можуть називатися розкішними. Адже 3-літровий двигун може мати й недороге авто середнього класу, тоді як багато сучасних іномарок вартістю майже 100 тисяч доларів обладнані двигуном меншого об’єму. Отже, під дію податку вони не потрапляють.

document.write(«»);