11

Авторство належить корпорації “Богдан”, повідомляє vesti-ukr.com.

“Барс-6″ був розроблений в 2014 році конструкторським бюро Черкаського автомобільного заводу.

У кінці лютого 2015 року на виставці озброєнь IDEX-2015 корпорація представила макет бронемашини “Барс-6″ (поліпшений варіант бронемашини “Барс” з бойовим модулем на даху десантного відділення).

Бронемашина має звичайне компонування з переднім розташуванням двигуна, відділенням управління в середній частині машини, в кормовій частині машини розташовано десантне відділення. Екіпаж машини складається з двох чоловік (водія і командира машини), в десантному відділенні передбачена можливість перевезення вантажів чи 4-6 піхотинців в повному обмундируванні.

Корпус бронемашини зварений, виготовлений із сталевих броньових листів, розташованих під кутом. Повідомляється, що бронювання машини забезпечує захист від 5,45-мм і 7,62-мм боєприпасів. Також повідомляється, що фронтальна частина автомобіля, у тому числі дах моторного відсіку, забезпечує захист від попадання 7,62-мм кулі при пострілі впритул.

01(741)

У бортах бойового відділення є двоє дверей для водія і командира машини, у верхній частині яких встановлений куленепробивний склоблокк. Лобове скло куленепробивне, складається з двох склоблоків. У кормі корпусу розташовані двері для посадки і висадки десанта. Також є люк на даху.

У верхній частині бортів десантного відділення розташовані амбразури для ведення вогню із стрілецької зброї (по дві з кожного боку).

На вікна у бортах бронемашини встановлені грати, які забезпечують захист стеклоблоков від механічних ушкоджень (ударів палицями, кинутих каменів і подібного).

document.write(«»);