Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що сьогодні на розгляд Верховної Ради виноситься пакет законів про реформування органів внутрішніх справ.

Зокрема, за його словами, на вечірньому засіданні депутати мають розглянути зміни до низки законодавчих актів «щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

«Внесення змін до низки законів про безпеку дорожнього руху введе в дію європейські підходи в галузі автоматичної фото /відеофіксації порушень правил дорожнього руху, можливість перегляду факту самого правопорушення через Інтернет, можливість отримувати повідомлення про вчинення правопорушення через електронну пошту або через sms-повідомлення», — написав він у Facebook.

За його словами, цим же законом ліквідується так звана «вилка» у нарахуванні штрафів за порушення ПДР.

«Розмір штрафу більше не буде варіюватися, що виключить можливість будь-якого тиску на водія через пропозицію заплатити «на лапу», щоб знизити розмір штрафу. Тобто, там де раніше була «вилка» штрафу від 255 до 510 гривень — буде встановлена єдина ставка — 255 гривень.

Причому розмір штрафу буде встановлений за мінімальним існуючим на сьогодні рівнем, що особливо важливо в умовах економічної кризи і різкого зниження доходів громадян», — розповів Геращенко.

Крім того, «якщо громадянин буде зупинений поліцейським патрулем за порушення ПДР на дорозі, і він згоден з тим, що вчинив правопорушення, то він може заплатити штраф на місці своєю кредитною карткою через мобільний термінал, а сума штрафу буде вдвічі меншою, ніж якби оплачувати штраф пізніше», зазначив він.

document.write(«»);