Абсолютним лідером американського рейтингу масових автомобілів з пробігом до 5 років від порталу Edmunds знову стала Toyota, пише видання kolesa.ru.

Названо б/в авто, що найменше підлягають старінню

 

Експерти авторитетного видання Edmunds регулярно проводять дослідження споживчих властивостей уживаних легкових автомобілів. У черговий розрахунок індексів залишкової вартості потрапили моделі ринку США, рівень продажів яких, за підсумками 2014 року, перевищив відмітку в 100 000 екземплярів. Крім того, в рейтинг потрапили лише виробники, що мають представників, як мінімум, в чотирьох категоріях.

Абсолютним лідером рейтингу серед масових брендів стала Toyota, що перемогла відразу в трьох позашляхових “номінаціях” і одній легковій. За даними Edmunds, через 5 років експлуатації автомобіль японської марки зберігає в середньому 52,4% початкової вартості.

Серед люксових брендів кращою виявилася марка Acura з результатом 46.9% Між іншим, всього в рейтингу Edmunds в чотирьох категоріях налічується 24 сегменти.

Легкові автомобілі

Серед масових компактних автомобілів кращим за залишковою вартістю визнаний хетчбек Honda Fit. Сегмент автомобілів гольф-класу очолює “заряджена” Subaru WRX. У розряді середньорозмірних моделей кращою стала ще одна Subaru-Legacy в кузові седан, а в сегменті повнорозмірних легкових машин – Toyota Avalon.

Серед люксових легковичків нижнього цінового діапазону лідером визнана Acura ILX. Lexus GS 350 випередив усіх в середньому ціновому діапазоні. З найбільш дорогих легкових автомобілів преміум-класу, як найбільш вигідну покупку, Edmunds відмітив Porsche Panamera.

З дешевих спорткаров лідером за залишковою вартістю серед б/в автомобілів віком до 5 років названий Dodge Challenger. У середній ціновій категорії лідирує Chevrolet Corvette. Серед преміальних спорткарів кращим визнаний Nissan GT-R.

Кросовери

Найбільш “нестаріючий” компактний кросовер, за версією Edmunds, – Honda CR-V, якій цього року виповнюється 20 років.

Кращим середньорозмірним SUV визнана Toyota Highlander. Повнорозмірний GMC Acadia (продається тільки в США) закриває список переможців серед кросоверів нижнього цінового діапазону.

Серед традиційних для ринку США позашляховиків експерти Edmunds відмітили Jeep Wrangler і GMC Yukon.

Пікапи

Кращим за залишковою вартістю середньорозмірним пікапом названий Toyota Tacoma, повнорозмірним, – Toyota Tundra, а серед важких пікапів переміг Ford F-350 Super Duty.

Мінівени

За розрахунками Edmunds, кращою пасажирською моделлю серед фургонів, доступних на американському ринку, є Honda Odyssey. Ford Transit Connect отримав вищий бал в сегменті малих комерційних фургонів, а Ram Promaster Cargo Van – в сегменті повнорозмірних венів.

document.write(«»);