5fec287162237e9a0c3c0b2421339eed-513x342-90

Успіх чеського підрозділу псує імідж головної компанії, яка зобов’язана працювати в першу чергу на ринок Німеччини, пише kolesa.ru

Торік Skoda встановила власний рекорд – 13-відсоткове зростання і перший мільйон автомобілів за рік, і зупинятися на цьому не збирається. Ключову роль зіграла бюджетна модель Rapid, тираж якої досяг 500 000 примірників. Побудована на універсальній платформі MQB, вона виявилася настільки вдалою, що стала найпопулярнішою у всьому модельному ряду Skoda.

Тим часом принципи внутрішньої конкуренції, які проповідував колишній директор концерну Фердинанд Піх, не розділяються нинішнім керівництвом. Платформа MQB – це фірмова технологія Volkswagen, на яку німецька компанія витратила чималі кошти. Однак основні дивіденди без особливих зусиль отримує чеська марка, яка до того ж виступає в нижньому ціновому діапазоні.

Тепер плани Skoda по випуску нової моделі кожні 6 місяців під загрозою. Першим під “скорочення” може догодити семимісний кросовер Skoda, випуск якого був намічений на наступний рік. У Вольфсбурзі вирішили, що чеська компанія з цим автомобілем не зможе конкурувати в популярному сегменті кросоверів. Під обмежувальні санкції також може потрапити модель Superb третього покоління , яка є занадто сильним конкурентом VW Passat.

Нинішній глава Volkswagen Мартін Вінтеркорн пообіцяв оприлюднити нову стратегію розвитку концерну в жовтні. Тоді й стане відома доля чеської марки, яка, до слова, цього року святкує 110-річний ювілей.

Тим часом ще одина дочірня марка концерну Volkswagеn – іспанська Seat – також досягає успіхів: на модель Leon отримане велике замовлення від італійських служителів правопорядку.

 

document.write(«»);