001

Коли ми молоді, ми легко піддаємось під вплив свого оточення. Саме оточення визначає нашу поведінку, наші слабкі і сильні сторони. Деяким все дається по клацанню пальців, в той час, як інші вимушені посилено працювати, щоб отримати бажане, пише fishki.net

Термін “авто-ентузіаст” останнім часом серйозно поширився, через що втратив своє істинне значення. Тепер вважається, що можна прийти в магазин, знайти той самий “ентузіазм” на полицях, серед іншого мотлоху, що валяється, і встановити за додаткову вартість.

Справжні авто-ентузіасти, як правило, ростуть серед машин. Їх батьки усе життя крутили гайки в гаражах, а вони спостерігали за цим. Вони розбирали речі і збирали назад, щоб зрозуміти, як вони працюють. Завдяки цьому вони усвідомлювали, наскільки складно, але, в той же час, просто працює світ. Гордан Зуровак виріс в такому оточенні: його батько Сергіо усією душею любив автомобілі Fiat. Дитинство гордона припало на покоління Fiat 124-128.

Йому було 18 років, коли він їхав на велосипеді “потусити” до друга, і раптом, він уловив краєм ока синій об’єкт, який притягнув його увагу. Це був Fiat 125 1968 року. Після приємного спілкування з літнім чоловіком-власником автомобіля, Горді забрав Fiat додому. Йому довелося віддати усі свої заощадження з літніх підробок, але, щоб вивезти автомобіль на дорогу, йому було потрібно досить багато часу, оскільки він вчився, і часу на роботу у нього не було.

Автомобіль був в стоковій комплектації, проте, на велике здивування Гордана, хтось встиг поставити на нього дволітровий двигун від Fiat 131 і подвійний карбюратор Dellorto. Коли автомобіль був доведений до ладу і поставлений на облік, він служив повсякденним супутником і поступово доходив до того стану, в якому ви бачите його на фотографіях.

Вибір дисків цілком очікуваний, хоча не щодня зустрінеш подібне. На питання “чому”? він відповів таким чином: “Усі ставлять диски RS, а я захотів чогось особливого”. Замовлені з Німеччини болти надали дискам закінченого вигляду.

У більшості людей перший автомобіль був простим і таким, що не запам’ятовується. Мало кому вдається довести автомобіль до стану тієї картинки, яка складається у них в голові при уявленні автомобіля мрії. Рідко у кого знайдеться історія, подібна до цієї, тим більше в такому віці.

Зараз автомобіль проданий, і він їде до свого нового власника у Британію. Дуже хотілося б, щоб успішна доля цього синього малюка не закінчувалася ніколи.

document.write(«»);