Падіння продажів автомобілів в Україні — не єдина реакція покупців на зростання гривневих цін. Вони стали по-іншому підходити до вибору автомобіля, керуючись як практичними, так і нашими національними особливостями. AUTO-Consulting проаналізував зміну смаків покупців на основі статистики продажів за перше півріччя 2015-го.

Які автомобілі купують українці в кризу

 

Всього за червень місяць було продано 3,4 тис нових авто. А за півріччя — 17623 авто. У порівнянні з червнем минулого року це на 58% менше, а порівняно 6 місяцями 2014 падіння становило 68%.

Але змінилося не тільки співвідношення продажів нових і б / у авто, а й переваги українців у виборі автомобіля. Що цілком природно, адже гривневі ціни на машини в порівнянні з минулим роком збільшилися мінімум удвічі-втричі.

Чим дорожче автомобілі, тим менше вплинула на їх продаж ситуація в країні. І, відповідно, — чим дешевше — тим більше. Найсильніше впали продажі найдоступніших і масових авто, в ціновій категорії Low Cost. Обсяги реалізації нових авто скоротилися тут майже на 78%. А продажі найдорожчих авто — Luxury — всього на 38%. Тобто — удвічі менше.

Відносно небагато в порівнянні з минулим роком, за даними AUTO-Consulting, скоротилися продажі автомобілів Premium класу. На 41%. І більше, ніж на 60% скоротилися продажі автомобілів середньої цінової категорії Volume.

А нові комерційні авто Premium класу у продажі навіть виросли. Порівняно з минулим роком — більше, ніж на 13%. Це сталося завдяки гарному старту продажів Mercedes-Benz V-класу.

Тобто падіння курсу гривні найсильніше вдарило по купівельної спроможності потенційних власників масових і доступних автомобілів.

document.write(«»);