Зареєстровано законопроект, що передбачає зняття всіх митних платежів на ввезення одного особистого легкового автомобіля для учасників бойових дій.

Кому дозволять ввезти авто без розмитнення

 

Автори законопроекту з реєстраційним номером 2446а пропонують звільнити учасників бойових дій АТО від сплати митних зборів при ввезенні легкового автомобіля з двигуном об’ємом не більше 3000 куб. см. Ввезти автомобіль можна буде тільки раз, з обов’язковою реєстрацією «на себе», — пише Auto.ria.

Зняття митних платежів не означатиме пряме перетин кордону імпортованим авто: правки передбачені тільки для митного кодексу, а з податкового кодексу в силі залишається ПДВ (20%) та акцизний збір, що розраховується залежно від віку машини та об’єму двигуна. Тобто, від загальної вартості «розмитнення» можуть бути вилучені 10% + 5% (ввізне мито + тимчасова надбавка до мита).

Від загальної вартості «розмитнення» можуть бути вилучені 10% + 5% (ввізне мито + тимчасова надбавка до мита).

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року додатковий імпортний збір (5%) повинен бути скасований, при цьому з початку 2016 вперше зареєструвати в Україні буде можливо тільки ті автомобілі, які відповідають нормам не нижче Євро-5. Враховуючи досить високі ставки акцизного збору для автомобілів, які використовувалися понад 5 років, навіть зараз невигідно імпортувати машини, експлуатовані довше 5 років.

document.write(«»);