L2hvbWUvdXNlcnMxL3YvdmxhZG9ueHAvZG9tYWlucy9hdXRvaGlzLnJ1Ly9pbWcxNS9hdHNfMTNfNzAtMS5qcGc=

Автомобілі КрАЗ служили і служать базою для створення найрізноманітнішої спеціальної техніки. Так, зокрема, фахівцями Кременчуцького автомобільного заводу в 90-х роки минулого століття з використанням шасі КрАЗ Н23.2 була створена пожежна автомобільна цистерна АЦ-13-70. Її сконструювали фахівці заводу спільно з компанією “Тіал”.

Машина отримала компонування виду “кабіна над двигуном”, двигун ЯМЗ-6501.10, що повністю відповідає нормам протоколу Euro 3, механічну КПП 9js200ТА, а також зчеплення MFZ 430. Силовий агрегат цього спеціального автомобіля може видавати потужність 326 кінських сил.

Автоцистерна має у своїй конструкції ряд нових технічних рішень, які раніше не застосовувалися на вантажних автомобілях КрАЗ.

Зокрема, це безкапотна каркасно-панельна кабіна підвищеної комфортабельності, рульове управління інтегрального типу, а також передня підвіска оригінальної конструкції.

Бойовий розрахунок цієї пожежної машини розташовується в спеціальному відсіку, розрахованому на чотирьох чоловік. Сам відсік обладнаний аптечками, засобами індивідуального захисту, дихальними апаратами і переносною радіостанцією.

Крім того, машина оснащена різноманітним аварійно-рятувальним устаткуванням: турбовентилятором, мотопомпою, вогнегасниками, бензипилою і так далі. Вони розташовані в спеціальних захищених відсіках, закритих гофрованими шторками.

З додустаткування можна відмітити висувну освітлювальну щоглу заввишки до п’яти метрів. Сама ж цистерна має об’єм в тринадцять кубічних метрів. (11 м куб. води і 2 м куб. піноутворювача). У списку додаткового устаткування також є висувна телескопічна освітлювальна щогла (24 В, 2*150 Вт) заввишки до 5 м.

document.write(«»);