smart_fortwo

Сучасні технології виробництва двигунів й системи старт/стоп допомагають робити споживання палива не таким катастрофічним. Навіть при нинішніх немаленьких цінах. AUTO-Consulting склав рейтинг найбільш економічних бензинових і дизельних автомобілів, які сьогодні пропонуються в Україні.

Цікаво, що найбільш економічними виявилися моделі зовсім не тих марок, які більше за інших розповідають про свої технічні досягнення. І це – не найменші і легкі авто. Правда, треба зробити суттєве застереження: AUTO-Consulting оперував даними, офіційно наданими виробниками. І порівняння робилося по середньому витраті пального (змішаний цикл). А адже на практиці нерідко стається, що для досягнення таких показників доводиться їхати так, що цю їзду і їздою назвати складно.

Найекономічніші бензинові авто

Закономірно, що найекономічнішим бензиновим авто став найменший – SMART fortwo. Із бензиновим літровим мотором потужністю 71 к.с. він витрачає 4,2 л/100 км .

На другому місці – Ford Fiesta з бензиновим EcoBoost Turbo об’ємом 1 л і потужністю 125 к.с. Він споживає 4,3 л/100 км.

Третій – Peugeot 208 з бензиновим мотором об’ємом 1 л. потужністю 68 к.с. Він укладається в 4,3 л/100 км.

На четвертому місці несподівано SEAT Leon з бензиновим мотором об’ємом 1,2 л потужністю 77 к.с. Він споживає в змішаному циклі – 4,4 л/100 км .

Також несподівано (зазвичай всі говорять про економічність Volkswagen) Volkswagen Polo став п’ятим. З бензиновим мотором TSI об’ємом 1,2 л потужністю 90 к.с. в змішаному циклі він споживає 4,7 л/100 км шляху.

П’яте місце з материнським VW розділила нова Skoda Fabia з бензиновим мотором TSI об’ємом 1,2 л потужністю 88 к.с. У змішаному циклі вона витрачає 4,7 л/100 км.

document.write(«»);