aktsiz_na_toplivo_podnimut_dorogi_sdelayut_platnymi_dlya_fur

Міністерство інфраструктури України підніме акциз на паливо і зробить платними автодороги для вантажного транспорту.

“Податки, сплачувані вантажоперевізниками, зокрема паливний акциз, не перекривають той збиток, який наносять переобтяжені вантажівки українським дорогам”, – повідомив глава дорожнього департаменту Міністерства інфраструктури Роман Хмиль, коментуючи протести вантажоперевізників проти установки вагового комплексу в Миколаївській області.

“На сьогодні хури вагою понад 12 тонн не покривають акцизом той збиток, який наносять дорозі. Справедлива доплата з хури загальною масою до 40 т – близько 3 грн/км, понад акциз.Тому треба вводити плату за проїзд хур загальною масою понад 12 тонн”, – повідомив Хмиль.

Також, за його словами, на даний момент 75% від паливного акцизу по Україні приносять водії легкового транспорту і автобуси. 80% збитку дорогам наносять вантажівки вагою від 12 до 40 тонн. “Саме тому ми вирішили, що замість підвищення акцизу на бензин для усіх, справедливо буде ввести плату за проїзд з вантажівок загальною масою понад 12 тонн, як це давно вже зробили в інших країнах”, – відмітив чиновник.

Згідно з проектом “Дорожньої карти розвитку дорожньої галузі на період 2015-2017 років”, Міністерство інфраструктури планує в 2016 році підняти ставку акцизу на паливо, а в 2017 році ввести плату за проїзд вантажного транспорту вагою більше 12 тонн.

document.write(«»);