Часті випадки підриву транспорту в зоні АТО вимагають застосування зовсім іншої техніки. У передових арміях світу вже давно не їздять на відкритих бортових вантажівках. Київська фірма представила свій варіант MRAP-техніки, яка врятує не одне життя, навіть у разі обстрілу або підриву. До того ж від єдиного вітчизняного аналога – КрАЗ Раптор, київську “Годзілла” відрізняє набагато менша вартість.

При створенні MRAP авто “Годзілла” інженери врахували весь передовий досвід у розробці армійської техніки подібного класу, але з урахуванням українських реалій. Так, в ролі шасі був узятий Урал-4320, яких дуже багато в нашій армії.

А ось кабіну спроектували заново. Притому, як і російський аналог Урал-4320ВВ, вийшла майже єдина бронекапсула для екіпажу, захищена за стандартом ПЗСА-4 (аналог Європейському В6 +). У капсулі може розміститися 14-18 чоловік. “Годзілла” витримує обстріл з СВД, АК-47 і АК-74, але її потенціал набагато більше. Так, посиленому бронюванню піддали не тільки бічні поверхні, а й дах і стійки дверей. Днище має V-подібну форму. Захищені паливні баки, моторний відсік, додатково посилені дверні петлі і т.п.

avto-Godzilla

Урал-4320 – Техпаспорт:

Роки вир-ва: 1977-теперішній час;
Збірка: ВАТ «Автомобільний завод” Урал “»
Клас: вантажівка підвищеної прохідності;
Дизайн
Тип (и) кузова: бортовий;
Компонування: передньомоторне, повнопривідне;
Колісна формула: 6×6

Двигуни
КамАЗ-740, ЯМЗ-236НЕ2 або ЯМЗ-238
Трансмісія
механічна 5-ступ.
Роздавальна коробка – двоступенева. Передавальні числа: 1 передача – 2,05; 2 передача – 1,30 (з 2002 р передавальне число 2 передачі – 1,21). Головна передача ведучих мостів – подвійна, передавальне число – 7,32.

Масово-габаритні характеристики
Довжина: 7 366 мм
Ширина: 2500 мм
Висота: 2 715 (з тентом 3 005) мм
Кліренс: 400 мм
Колісна база: 3525 + 1400 мм

Макс. швидкість: 85 км/год

Навіть схема бронювання кузова виключала слабкі місця. “Годзілла” оснащена бійницями для ведення вогню, клімат всередині підтримує кондиціонер і автономний обігрівач.

“Годзіллу” ще чекають випробування, а також визнання чиновників Міноборони, яких ще потрібно переконати в необхідності придбання подібних машин для армії. Але важливо, що у нас з’явився ще один власний недорогий варіант армійської MRAP-техніки, яку можна випускати відносно великими партіями.

document.write(«»);