п

Дилерська мережа в Росії з початку року зменшилася на 268 автоцентрів. Продавці змушені закривати салони на тлі різкого падіння ринку нових автомобілів. Найбільше скорочення дилерської мережі у АвтоВАЗу.

Продажі нових легкових автомобілів падають кілька місяців поспіль на тлі різкого уповільнення попиту.

Дилери змушені переглядати свої плани продажів, а це призводить і до закриття автосалонів. За 7 місяців у Росії призупинили роботу 268 дилерських центрів, а це на 20% більше за той же час 2014 року.

Експерти в ході дослідження виявили, що з початку року також відкрито 229 нових салонів (-25% порівняно в січнем-липнем 2014 року). Ймовірно, чимало компаній реалізовують проекти, розпочаті ще в докризовий час. Дилери цілком закрили 102 автоцентри, ще 12 салонів працюють тепер тільки в режимі сервісного обслуговування.

Найсильніше постраждала дилерська мережа АвтоВАЗу. З січня до цього часу вона позбулася 36 дилерських центрів, але при цьому відкрито 21 новий автосалон Lada. З іноземних концернів у Росії швидше за всіх втрачає партнерів General Motors: співпрацю з компанією припинили 19 салонів. Також багато закриттів в мережах Peugeot і УАЗ – по 15 точок (при цьому відкрито 24 нових автоцентру УАЗ), відзначає expres.ua.

Інвестиції в 30 нових автоцентрів склали більше 7 млрд рублів, а ще 139 майданчиків з продажу автомобілів відкриті за рахунок зміни бренду або розширення портфеля новими марками. З початку року, у тому числі, відкрито 17 нових автоцентрів Lifan, 15 – DongFeng, 14 – Chery, 18 – Datsun і 11 – GM-АВТОВАЗ.

document.write(«»);