Нещодавно Закон Про Національну Поліцію набрав повну юридичну силу. Як водієві поводитися з новими поліцейськими і старими працівниками ДАІ, які будуть працювати паралельно?

 

З цієї дати термін “міліція” фактично відходить у минуле, а на зміну приходити нова поліція. Тім не менш, реформа МВС буде проводитись еволюційним, послідовним шляхом, і деякий час працювати паралельно з поліцією будуть і міліціонери, в тих містах, де поліція ще створена.

 

До кінця 2016 року, згідно з текстом Закону, співробітники поліції можуть використовувати форму, посвідчення та інші атрибути міліції, але працюючи вже у складі підрозділів поліції.

 

31.12.2016 беззастережно все від міліції відійде в минуле, і ми будемо зустрічати на дорогах і в містах тільки поліцію. А поки що і ДАІ при справі.

 

Як же вести себе водіям зараз, у перехідний період, розуміючи, що є нестиковки в законодавчій базі, поки реформа ще не завершена повністю? На це питання відповів Володимир Караваєв, відомий правозахисник, автор книги 100 Аргументів проти штрафів ДАІ. — Це питання компромісу громадян з державою, пов’язаного з виникненням «правового вакууму» під час проведення реформ.

 

Якщо порушив — відповідай за законом.

Якщо ні — захищайся. По суті, ми маємо унікальну ситуацію, коли громадянське суспільство і громадяни можуть взаємно перевірити свою готовність і схильність до компромісів під час проведення радикальних реформ. Адже попереду нас чекають і інші реформи, — сказавши Караваєв.

document.write(«»);